Guided tours of the air-raid shelter in Plaça del Diamant

Back

Archaeology. An exceptional opportunity to visit an air-raid shelter.

The air-raid shelter in Plaça del Diamant was one of over 90 shelters in the Gràcia neighbourhood and one of the largest of the 1,300 built in Barcelona, one of the first cities to be systematically bombed from the air in a war.

As a way of recovering historical memory, the Taller d’História de Gràcia offers guided tours around the shelter every Sunday. The tours are a good way of discovering the complex of tunnels which make up the shelter and which saved so many lives.

Schedule

El Refugi 232 ubicat a la plaça del Diamant és un dels refugis antiaeris construïts a Barcelona durant la Guerra Civil. Arran dels bombardejos marítims i aeris que va patir la ciutat es van construir gairebé 1400 refugis de tipologies diverses, molts dels quals, per iniciativa veïnal.

El Taller d’Història de Gràcia us ofereix una visita guiada, on s’explica el context general de guerra en el qual s’emmarquen els bombardejos soferts, com la ciutat reaccionà amb la defensa i veure un dels grans exemples de la defensa passiva de la ciutat que representa el Refugi 232.

Recórrer les galeries subterrànies d’aquest espai ens permetrà entendre el que suposà l’aparició del bombardeig indiscriminat sobre la població civil, una pràctica militar testada breument durant la Primera Guerra Mundial, i que durant la Guerra Civil agafarà una magnitud mai vista a Europa.

Refugi Antiaeri de la Plaça del Diamant

Address:
Pl Diamant, 10
District:
Gràcia
Neighborhood:
la Vila de Gràcia
City:
Barcelona
Where
Refugi Antiaeri de la Plaça del Diamant
When
Permanent event

You may also be interested in...