‘L’Auditori, 25 years’

Back

Music and Heritage. A retrospective exhibition celebrating the 25th anniversary of L’Auditori.

The L’Auditori, 25 Years exhibition, led by the Barcelona Museum of Music and located outside the building, is divided into four main areas: the building and the urban transformation that would open up Fort Pienc to Les Glòries and Poblenou; the artistic activity that has helped to position Barcelona on the international music scene, with 4 concert halls ranging from 200 to 2,200 seats; the institution that brings together the Barcelona Symphony and Catalan National Orchestra, the Barcelona Museum of Music and the ESMUC; and lastly, all the groups of people who have formed part and now form part of everyday life at L’Auditori.

Admission is free.

Further information.

Schedule

A més de ser part d’una transformació urbana de primer ordre, la creació de L’Auditori va significar també un gran canvi en un districte en construcció ara fa 25 anys. L’Auditori suposava una aposta contundent de la ciutat per fer de l’eix Poblenou-Glòries un pol d’innovació i dinamització cultural a Barcelona.

El projecte, emmirallat en la Cité de la musique de París, volia pal·liar mancances com que l’orquestra simfònica del país no disposés d’una seu estable que li permetés desenvolupar-se artísticament o que a la ciutat no hi hagués una veritable sala simfònica. Així mateix, volia donar resposta als anhels de tot un dinàmic sector musical que estava atomitzat en diferents racons de Barcelona i mancat de recursos per seguir creixent. Aquest canvi de paradigma, aprofitant el context de posicionament internacional que va suposar convertir-se en ciutat olímpica, va culminar en el naixement d’una autèntica ciutat per a la música. 

L’exposició, liderada pel Museu de la Música de Barcelona i situada a l’exterior de l’edifici, serà una retrospectiva d’aquest primer quart de segle d’història de L’Auditori. Se centra en quatre eixos: l’edifici i la transformació urbana que obriria el Fort Pienc a les Glòries i el Poblenou; l’activitat artística que ha contribuït a situar Barcelona en el circuit musical internacional; la institució que aglutina l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, la Banda Municipal de Barcelona, el Museu de la Música de Barcelona i l’ESMUC, amb 4 sales de concert que van de les 200 a les 2.200 localitats; i, finalment, tots els col·lectius de persones que han format i formen part del dia a dia de L’Auditori.

Museu de la Música - L'Auditori

Address:
Carrer de Lepant, 150
District:
Eixample
Neighborhood:
el Fort Pienc
City:
Barcelona
Where
Museu de la Música - L'Auditori
When
From 22/03/2024 to 09/06/2024

Phone number

Switchboard:
932563650
Fax:
932650102

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know