‘Natura o cultura?’

Tornar

Ciències naturals. Un diàleg entre el món i Barcelona a través de la història del Museu i el parc de la Ciutadella.

A partir d’un recorregut històric local i global pels museus d’història natural, des dels gabinets de curiositats fins a moderns museus de ciències naturals, Natura o cultura? proposa una reflexió sobre la relació dels éssers humans i la natura.

La mostra, produïda pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona, compta amb col·leccions emblemàtiques del Museu com l’esquelet de l’Avi, un elefant que va ser l’estrella del Zoo molt abans que el Floquet de neu, o un diorama dels dos últims falcons que van viure al campanar de Santa Maria del Pi, per posar dos exemples.

L’exposició no pretén només ensenyar col·leccions sinó generar preguntes sobre quin paper han de jugar les col·leccions i els museus de ciències naturals del futur i quins són els reptes socials i climàtics que han d’afrontar.

Horaris

El dimarts 19 de desembre de 2023, s’obre al públic el Centre Martorell d’Exposicions després de la rehabilitació de l’edifici que ha acollit el museu públic més antic de Catalunya. L’exposició relata la història dels museus de ciències naturals, des dels gabinets de curiositats fins als moderns centres de ciència, en connexió amb l'evolució del coneixement, la societat i la ciència. Un diàleg entre el món i Barcelona a través de la història del Museu i el parc de la Ciutadella.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Centre Martorell d’Exposicions

Adreça:
Pg Picasso, 9*11
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Població:
Barcelona
On
Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Centre Martorell d’Exposicions
Quan
Des de 19/12/2023 al 31/12/2024

També et pot interessar...