Exposició 'Ptolomeu, faraó d'Egipte. La descoberta del seu temple'

Tornar

Descobriu l' Egipte ptolemaic arran d'una de les troballes més importants en la trajectòria investigadora de la Fundació Arqueològica Clos a Egipte: les restes d’un temple construït fa dos mil anys, durant el regnat del faraó Ptolomeu I (304-284 aC.), a la ciutat de Hut-nesut, antic nom de l’actual Sharuna.

L’exposició permet contemplar restitucions fidedignes de diferents parts del temple realitzades en impressions 3D així com una cinquantena d’obres de la col·lecció del museu amb què s’oferirà una visió general del període ptolemaic.

La mostra posa en valor el temple de Ptolomeu I i, alhora, dona a conèixer tant el projecte (antecedents i plantejament) com els primers resultats de la recerca, quinze anys de compromís amb els treballs d’investigació. El 2019 la Fundació Arqueològica Clos va reiniciar l’aventura de l’egiptòleg Nestor L´Hôte, el primer a esmentar –el 1838– l’existència d’un temple a Sharuna, del qual posteriorment se’n perdria el rastre. A  Ptolomeu, faraó d'Egipte. La descoberta del seu temple aquest patrimoni recuperat pot ser admirat novament pels visitants.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Egipci de Barcelona.

Sala 1

Organitzat per:
Museu Egipci de Barcelona.

Fundació Arqueològica Clos - Museu Egipci de Barcelona

Adreça:
Carrer de València, 284
Districte:
Eixample
Barri:
la Dreta de l'Eixample
Població:
Barcelona
On
Fundació Arqueològica Clos - Museu Egipci de Barcelona
Quan
Des de 19/02/2024 al 15/07/2024

Telèfon

Tel.:
934880188
Fax:
934878060

També et pot interessar...