'El mirall perdut. Jueus i conversos a l'edat mitjana'

Tornar

Art. Aquesta exposició recupera un mirall medieval: el retrat dels jueus i els conversos concebut pels cristians a Espanya entre 1285 i 1492.

El mirall perdut. Jueus i conversos a l'edat mitjana aprofundeix en el paper que van jugar les imatges en les relacions entre jueus i cristians a la Espanya medieval, entre 1285 i 1492, i mostra la utilització de l’art per estimular la conversió dels jueus o la creació d’imatges i escenografies als primers temps de la Inquisició.

Els frontals de Vallbona de les Monges, la Font de la Vida dels taller de van Eyck o els retaules que va realitzar Pedro Berruguete per Santo Tomás de Ávila, entre moltes altres obres mestres, es podran veure al costat de les  Cantigas de Alfons X el Savi   (Patrimonio Nacional), la  Golden Haggadah   (British Library) o el  Fortalitium Fidei   (Bibliothèque nationale de France).

L’exposició reuneix, a més, una rellevant selecció d’obres procedents d’una trentena d’esglésies, museus, biblioteques, arxius i col·leccions particulars.

Més informació.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Organitzada pel MNAC en col·laboració amb el Museo del Prado, aquesta exposició aprofondeix en el paper que van jugar les imatges en les relacions entre jueus i cristians a la Espanya medieval, entre 1285 i 1492, i mostra la utilització de l’art per estimular la conversió dels jueus o la creació d’imatges i escenografies als primers temps de la Inquisició.

Els frontals de Vallbona de les Monges, la Font de la Vida dels taller de van Eyck o els retaules que va realitzar Pedro Berruguete per Santo Tomás de Ávila, entre moltes altres obres mestres, es podran veure al costat de les Cantigas de Alfons X el Savi (Patrimonio Nacional), la Golden Haggadah (British Library) o el Fortalitium Fidei (Bibliothèque nationale de France). L’exposició reuneix, a més, una rellevant selecció d’obres procedents d’una trentena d’esglèsies, museus, biblioteques, arxius i col·leccions particulars.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Adreça:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Quan
Des de 23/02/2024 al 26/05/2024

Telèfon

Informació:
936220376
Tel.:
936220360
Tel.:
936220375
Fax:
936220374

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber