“Prehistòries. Catalunya abans de Catalunya”

Tornar

Prevista la seva obertura el 12 de juny.

Exposicions. Una mostra que ens fa retrocedir dos milions i mig d’anys per descobrir d’on venim.

La nova exposició de llarga durada del Museu d’Arqueologia fa un recorregut pel paleolític, l’edat del bronze, el megalitisme i l’edat del ferro per descobrir els orígens de la Catalunya d’avui.

A la prehistòria ja es van fer notables avenços tecnològics, tan revolucionaris com els d’avui dia però molt més espaiats en el temps. Aquelles millores van ajudar a consolidar les comunitats i a estimular-ne el progrés material.

La mostra explica els orígens de l’ Homo sapiens, el desenvolupament de l’agricultura i la ramaderia, els primers poblats estables i les explotacions mineres, l’elaboració d’estris de metall, els monuments de pedra i els panteons funeraris. Acaba amb l’edat del ferro, quan els contactes entre les diferents comunitats i l’aplicació de noves tecnologies van contribuir a fer evolucionar la metal·lúrgia i l’agricultura.

A poc a poc, les cultures prehistòriques van aglutinar l’ànima col·lectiva europea d’una manera definitiva. Nosaltres som hereus directes d’aquell món.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu d'Arqueologia de Catalunya.

Els avenços tecnològics que es van produir a la prehistòria van ser tan revolucionaris com els actuals, tot i que molt més espaiats en el temps. La humanitat va canviar gràcies al domini del foc, a la talla de la pedra i a la fabricació de les primeres eines. Aquestes millores van ajudar a consolidar les comunitats i a estimular el seu progrés material. L'agricultura, la ramaderia i la producció de ceràmica també van ser autèntics revulsius, que van portar a la sedentarització, a l´acumulació d'excedents i a l'inici del comerç.

Per fi alguns grups podien especialitzar-se en tasques diferents de l´estricta recerca d´aliments, com ara la metal·lúrgia o la producció de joies, autèntics objectes de luxe de l´època. Noves necessitats generaren nous pensaments, formes artístiques i simbòliques cada cop més elaborades. Les mateixes societats evolucionaren envers models més complexos, amb l´aparició de les primeres jerarquies i dels primers dissenys urbans.

A poc a poc, les cultures prehistòriques varen aglutinar l'ànima col·lectiva europea d'una forma definitiva. Nosaltres som hereus directes d'aquell món.

Adreça:
Passeig de Santa Madrona, 39*41
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
Quan
Acte permanent

Telèfon

Tel.:
934232149
Fax:
934245630

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix