‘Barcelona Flashback. A history kit in 100 objects’

Back

Reobertura dimarts 2 de juny

Exhibitions. The history of Barcelona in an hour and in a completely innovative format.

‘Barcelona Flashback. A history kit in 100 objects’ is an experimental exhibition where art goes through the looking glass and explores the city, covering Barcelona’s history in an hour.

The exhibition is intended as a means of urban interpretation, training people in the art of exploring the city from Roman times through to the 21st century through the best pieces from the museum collection. ‘Barcelona Flashback’ puts the visitor in front of the mirror and invites them to go through it and discover a city in a five-stage route: interrogating witnesses, constructing narratives, exploring territories, comparing with other urban places and reading heritage.

The experience offers a radical change in the way of seeing and visiting the city of Barcelona’s inhabitants and its visitors, in support of sustainable and alternative tourism.

The MUHBA is seeking to reaffirm its plans to become a 21st-century city museum with ‘Barcelona Flashback’, which forms part of the plan for the future renovation of the Casa Padellàs, which is to become a home for the history of Barcelona.

Traductor de google :

Schedule


Barcelona flashback és una síntesi experimental radicalment innovadora en les formes de mostrar i situar la trajectòria de Barcelona, amb un mètode de lectura històrica interrogativa d´objectes, arquitectures i paisatges i amb nous programes ciutadans.

Barcelona flashback és, alhora, una proposta educativa, i és també un projecte de recerca internacional sobre el kit mínim de coneixement i consciència urbana que un museu de ciutat del segle xxi ha de proporcionar, en pro de la democràcia i del dret a la ciutat.

Barcelona flashback s´inscriu de ple en els plans del Muhba com a museu de ciutat del segle xxi, en l´horitzó de la reforma de la Casa Padellàs com a Casa de la Història de Barcelona, nucli de la xarxa d´espais patrimonials del Museu per tota la ciutat.

Barcelona en una hora: testimonis, relats, recorreguts, connexions i patrimonis, punt de partida de formes alternatives de visita urbana.

Mètode de lectura històrica per interrogar la ciutat, des dels romans al segle xxi i amb les millors peces de la col·lecció, i per interpretar els seus patrimonis i paisatges.

Memòries urbanes, del gran rellotge de Barcelona de 1576, símbol dels temps i ritmes de la ciutat moderna, als batecs de la metròpoli contemporània.

BCN & Europa, una aproximació a les ciutats, decisives avui en la construcció d´Europa, a través dels museus de ciutat.

Casa Padellàs - MUHBA Museu d'Història de Barcelona - Plaça del Rei

Address:
C Veguer, 2*4
District:
Ciutat Vella
Area:
El Barri Gòtic
Post Code:
08002
City:
Barcelona
Where
Casa Padellàs - MUHBA Museu d'Història de Barcelona - Plaça del Rei
When
From 10/10/2019 to 31/12/2020.

Phone number

Switchboard:
932562100
Fax:
933150957

I like 249

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know

Share