‘Pere Formiguera Donation. The Creative Drive’

Back

Photography. A selection of works by the author, an outstanding member of the first generation of Spanish artists who adopted photography as a means of artistic expression in our country.

In 2016, the Formiguera foundation family deposited the entire collection of Pere Formiguera (Barcelona 1952-2013) in the Museu Nacional, thus aligning themselves with the wishes of other photographers of his generation whose work is also part of the Museum’s photography collection.

This generous initial batch of photos donated by Pere Formiguera’s family has been transformed thanks to intense cleaning, restoration, digitisation and has been added to the museum's inventory this year.

The intention is to present a selection that is representative of the works in the donation. Works from his best-known series are exhibited, such as Cronos and Ulls Clucs, as well as his more experimental works from the 1980s, like the series of Polaroids and Pixies, among others.

Further information.

Schedule

L’any 2016, la família Formiguera diposità al Museu Nacional tot el fons de Pere Formiguera (Barcelona 1952-2013), sumant-se així a la voluntat d’altres fotògrafs de la seva generació que també formen part de la col·lecció de fotografia del Museu. Aquest dipòsit inicial, després d’un intens treball de neteja, restauració, digitalització i inventari per part del Museu, es transforma aquest any 2023 en una generosa donació per part de la família. Un ingrés de gran importància per al museu que és permet seguir incrementant la qualitat i la profunditat de la col·lecció de fotografia, la que més creix en l’actualitat. Aquesta exposició, de petit format, presenta una selecció de l’obra d’aquest autor, membre destacat de la primera generació d’artistes espanyols que van adoptar la fotografia com a mitjà d’expressió artística al nostre país. La intenció és mostrar a títol representatiu algunes de les obres de la donació. S’exposen obres de les seves sèries més conegudes, com ara Cronos i Ulls Clucs, així com les seves obres més experimentals dels anys vuitanta, com ara les sèries de Polaroids o Pixis, entre d’altres. Artista polièdric, historiador de la fotografia, col·leccionista i comissari d’exposicions, l’obra de Pere Formiguera es troba a museus com el MoMA de Nova York, el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, el MACBA o el Fons Nacional d’Art Contemporani de París.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Address:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
District:
Sants-Montjuïc
Neighborhood:
el Poble-sec
City:
Barcelona
Where
Museu Nacional d'Art de Catalunya
When
From 15/12/2023 to 30/06/2024

Phone number

Information:
936220376
Tel.:
936220360
Tel.:
936220375
Fax:
936220374

You may also be interested in...