Exposició virtual 'Rere els murs del monestir. 700 anys d'una història en femení'

Back

Aquest documental és el resultat d´un projecte de recerca ampli i ambiciós que permet apropar-se al monestir de Pedralbes des dels seus orígens fins al present, com mai no ho havíem pogut fer fins ara.

L´estudi de la documentació que es conserva a l´arxiu del monestir, en paral·lel amb l´anàlisi de les empremtes que les successives intervencions han deixat en l´edifici, ens permet entendre com va anar creixent i canviant al llarg dels segles fins a arribar a l´estat en què el veiem avui. Aquest monestir de fundació reial va constituir durant segles un veritable centre de poder femení molt lligat al país i, particularment, a la ciutat de Barcelona.

Mitjançant la tecnologia 3D, els espectadors es poden endinsar virtualment en algunes de les estances del monestir medieval que han estat recreades, amb la màxima fidelitat, a partir de la documentació, dels testimonis físics que s´han conservat i de paral·lels coetanis. D´altra banda, cal fer notar que, malgrat que la imatge del monestir que es presenta s´emmarca a l´inici del segle xv, s´ha inclòs asincrònicament la capella de Sant Miquel en el moment en què s´hi van dur a terme els murals que la decoren, que corresponen a una època anterior, per l´excepcionalitat que suposen dins el conjunt del monestir.

Schedule

Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Address:
Baixada del Monestir, 9
District:
Les Corts
Neighborhood:
Pedralbes
City:
Barcelona
Where
Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
When
Permanent event

Phone number

Switchboard:
932563434
Fax:
932039408

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know