Itineraris i visites a la Casa del Guarda - Espai d'interpretació del Pantà de Vallvidrera

Tornar

La Casa del guarda del pantà de Vallvidrera acull l'Espai d'interpretació del pantà que mostra la història d'aquesta construcció i la seva riquesa patrimonial i faunística. És un espai accessible amb transport públic (a 10 minuts de l'estació d'FGC Baixador de Vallvidrera) i molt concorregut tant pels habitants de la zona com pels visitants del Parc.

Des de l'equipament es poden realitzar itineraris de descoberta de patrimoni i de la fauna i flora que habita a aquest important ecosistema aquàtic, que enllacen fàcilment amb els itineraris del Centre d'Informació del Parc, situat a prop.

L'any 2010 s'obre aquest equipament, propietat de l'Ajuntament de Barcelona i gestionat pel Consorci, desprès de 4 anys d'obres de rehabilitació, amb l'objectiu de recuperar un patrimoni construït de gran valor i per consolidar un espai humit, escassos a la serra, potenciant especialment les espècies amfibis.

Vuit anys desprès, la massificació de l'espai i l'aparició de certs usos no compatibles amb la conservació d'aquest hàbitat fan perillar l'equilibri de l'ecosistema. Malauradament s'hi concentren una elevat nombre d'actituds incíviques: alliberament d'espècies invasores, banys de gossos i fins i tot de persones, circulació de bicicletes per corriols, accés a la làmina d'aigua per part de les persones ...

L'obertura més continuada de la Casa del guarda vol incidir en la millora del coneixement i gaudir d´aquest espai, posant-lo en valor, per tal de potenciar el usos compatibles amb la conservació i reduir l'incivisme.

A més del l'Espai d'interpretació del pantà de Vallvidrera, també s'ha ampliat l'obertura d'un altre punt d'informació. Des de principis de març s'ha posat en funcionament el punt mòbil del Passeig de les aigües (al pla dels Maduixers) que estarà actiu tots els diumenges fins al mes de juliol. El punt funcionarà de 10 a 14 h i permetrà informar als usuaris d'aquest espai els itineraris i accessos del Parc així com les bones pràctiques per a la visita.

Horaris

Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola - Casa del Guarda - Espai d'Interpretació del Pantà de Vallvidrera

Adreça:
Camí del Pantà, 40
Districte:
Sarrià-Sant Gervasi
Barri:
Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes
Població:
Barcelona
On
Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola - Casa del Guarda - Espai d'Interpretació del Pantà de Vallvidrera
Quan
Acte permanent

Telèfon

Tel.:
93 280 35 52 reserves per a grups

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber