Exposició 'Volta al món d'Àngel Guimerà'

Tornar

En el marc de l’Any Guimerà que commemora aquest 2024 el centenari de la mort del poeta, dramaturg i activista de les lletres catalanes Àngel Guimerà, l’Institut del Teatre acull a partir del 26 d’abril l’exposició " Volta al món d’Àngel Guimerà".

La mostra, impulsada des del Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l’Institut del Teatre, explica i il·lustra la trajectòria internacional d’Àngel Guimerà per Europa, Nord-Amèrica i Amèrica Llatina, des de les estrenes a Madrid de la mà de María Guerrero i Fernando Díaz de Mendoza fins a Jinkyō [Aquest món polsós, 1924], una pel·lícula japonesa basada en Terra baixa.

L'exposició segueix el recorregut internacional de l'obra dramàtica de Guimerà amb una setantena d’imatges i documents: fotografies, programes de mà i cartells internacionals. A més, aplega informació sobre les adaptacions a altres formats de l'obra de Guimerà, especialment a partir de l'òpera verista  Tiefland, que va servir de disparador per adaptacions cinematogràfiques a països com Alemanya, Mèxic o Japó. La mostra es fa ressò també de l’impacte dels textos de Guimerà en altres canals i formats com la ràdio, el còmic o la televisió catalanes.

La mostra reprodueix una selecció d'imatges desconegudes pel públic general que fan referència a l’impacte de l’obra de Guimerà fins a quinze països diferents. Destaquen imatges com els fotogrames de la pel·lícula japonesa basada en  Terra baixa, que avui es considera perduda; de pioners del cinema nacional com  La fiesta del trigo (1914) de José de Togores; o fotografies de grans actors internacionals en el paper de Manelic, com Giovanni Grasso o Pablo Podestà, i de Marta, interpretada per Bertha Kalich o Florence Roberts, entre altres.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Institut del Teatre.

Institut del Teatre

Adreça:
Pl Margarida Xirgu, 0001
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Institut del Teatre
Quan
Des de 26/04/2024 al 20/09/2024

Telèfon

Tel.:
932273900
Fax:
932273922

També et pot interessar...