‘Jauría’

Back

Drama. Documentary fiction about ‘La Manada’ that takes us into the mind of the victim and her aggressors.

Synopsis

3 am on 7 July, 2016 San Fermín Festival. Five friends, known together as ‘La Manada’. The youngest and most recent member must pass an initiation ritual. Having met a girl in the centre of Pamplona, they offer to accompany her to her car, parked in the outskirts of the city. On the way, one of them manages to access the entrance to a building and calls the rest. They get the girl inside.

This play was created using the transcriptions from the mediatic trial conducted between 2017 and 2019, with fragments of the declarations from the accused and the accuser published in different media. A trial where the victim is again made a victim, obliged to give more details about her intimate self than the accused themselves. A case that rocked the concept of masculinity, consent and sexual aggression in our society. A trial that marked a point of inflection.

Artistic team

Created by: Jordi Casanovas; Directed by: Miguel del Arco; Cast: Ángela Cervantes, Artur Busquets, Francesc Cuéllar, Quim Àvila, David Menéndez and Carlos Cuevas; Voiceovers: Carla Tovias.

Show in Spanish (voiceovers in Catalan).

Duration: 85 minutes.

Schedule

Others

Occur on:
Teatre Romea.
Tickets sold at:
Teatre Romea.

3 a.m. del 7 de juliol de 2016. Festes de San Fermín. Ells són cinc amics que es fan dir "La Manada". El més jove, i membre recent, ha de passar per un ritual d'iniciació. Després de creuar-se amb una noia al centre de Pamplona, s'ofereixen per acompanyar-la al seu cotxe, aparcat als afores de la ciutat. Durant el camí un d'ells aconsegueix accedir al portal d'un edifici i crida a la resta. Agafen a la noia i la fiquen dins.

Aquesta obra va ser creada a partir de les transcripcions del mediàtic judici que es va fer entre 2017 i 2019, amb fragments de les declaracions dels acusats i la denunciant publicades a diferents mitjans de comunicació. Una ficció documental que ens permet viatjar per la ment de la víctima i els seus agressors. Un judici on la denunciant és revictimitzada, obligada a donar més detalls de la seva intimitat que els propis denunciats. Un cas que va sacsejar el concepte de masculinitat, de consentiment i d'agressió sexual a la nostra societat. Un judici que va marcar un abans i un després.


Fitxa artística:

Autoria: Jordi Casanovas

Direcció: Miguel del Arco

Intèrprets: Àngela Cervantes, Artur Busquets, Francesc Cuéllar, Quim Àvila, David Menéndez i Carlos Cuevas

Escenografia: Alessio Meloni

Disseny de vestuari: José Novoa

Disseny de llums: Juan Gómez Cornejo

Disseny de so: Sandra Vicente

Direcció de producció: Carles Manrique (Velvet Events)

Direcció tècnica: Àngel Puertas

Ajudanta de direcció: Carla Tovias

Ajudanta de producció: Laura Alonso

Teatre Romea

Address:
C Hospital, 51
District:
Ciutat Vella
Neighborhood:
el Raval
City:
Barcelona
Where
Teatre Romea
When
From 04/04/2024 to 05/05/2024

Phone number

Tel.:
933181431
Fax:
933019318

Website

Web venda d'entrades:
https://www.teatreromea.cat/ca/

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know