Barcelona Design Museum

Back

Barcelona Design Museum combines decorative arts, ceramics, product design, textiles, clothing and graphic arts collections.

Barcelona Design Museum is the museum of the arts of object and design, the product of combining the collections from the city’s Decorative Arts Museum, the Ceramics Museum, the Textiles and Clothing Museum and the Graphic Arts Office.

The museum has a collection of more than 70,000 objects that have traditionally been classified under the category decorative or applied arts and which date from the 4th century to the present day, with unique, internationally-renowned collections, such as medieval textiles, Catalan enamelled glass from the 16th century and Alcora pottery, among others.

Check out the offers available for users of the Gaudir Més programme.

Titularitat:
or
Traductor de google :

Schedule

Ubicació: edifici Disseny Hub Barcelona

El Museu del Disseny de Barcelona és un nou museu de la ciutat que conserva un vast patrimoni, producte de la integració de les col·leccions del Museu de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i d´Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques.

El Museu centra la seva atenció en el discurs «De les arts decoratives al disseny i les arts d´autor» i aposta per la reflexió sobre l´experimentació i la innovació del disseny actual i la seva incidència en la societat.

A més, gestiona el Pis-museu de la Casa Bloc (Habitatge 1/11), símbol de l´arquitectura racionalista de Barcelona.

Address:
Plaça de les Glòries Catalanes, 37*38
District:
Sant Martí
Neighborhood:
el Parc i la Llacuna del Poblenou
City:
Barcelona
Address
Plaça de les Glòries Catalanes, 37*38

Phone number

Switchboard:
932566800
Reservations:
932566801

If you would like to make a correction related to this organisation or facility...let us know