'Barcelona 1900'

Back

Immersive experience. The first digital experience dedicated to Modernisme and the origins of present day Barcelona.

Art, technology and history all come together in a new interactive experience at the Casa Amatller. The building was the first in the Modernista style to be created in the Eixample district, and was the work of architect Josep Puig i Cadafalch, is hosting Barcelona 1900, an exhibition that traces the origins of Catalan Modernisme, and the importance of this movement in the creation of Barcelona's cultural identity.

Immerse yourself in the golden age, and discover in depth the artistic, architectural and cultural movement that was to transform the city at the beginning of the 20th century.

A digital experience that will take you on an exciting journey back to the Barcelona of 1900, a journey that uses 360º projections, virtual reality and other interactive resources.

Schedule

Others

Occur on:
Museu Digital.

La caiguda de les muralles va generar un efecte transformador a Barcelona que es va estendre a la resta de Catalunya. Els anhels, les il·lusions i l’energia dels habitants de la vella ciutat emmurallada van esclatar en un espectacular creixement econòmic, social i cultural.

En aquesta època de canvis, la societat civil catalana va ser l’element clau que va aportar la determinació i la vitalitat necessàries per fer front a aquesta transformació. I ho va fer amb una creativitat, un entusiasme i una voluntat de progrés que van ser decisives per a l’eclosió del Modernisme, un moviment artístic i cultural que va canviar la ciutat i el país per sempre.

L’exposició permanent del Museu Digital explora els orígens del Modernisme i ofereix l’oportunitat de viure les diferents experiències a través de la museografia interactiva i tradicional.

Casa Amatller - Museu Digital

Address:
Pg Gràcia, 41
District:
Eixample
Neighborhood:
la Dreta de l'Eixample
City:
Barcelona
Where
Casa Amatller - Museu Digital
When
Permanent event

Phone number

Tel.:
644 290 286

Website

Web venda d'entrades:
https://casaamatllerdigital.com/

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know