'Papers d'ombra'

Back

Collage. Previously unpublished works by Pere Duran Esteve, with a distinct theatrical nature.

Pep Duran Esteva (Vilanova i la Geltrú, 1955) has always used the collage as a tool for interpreting the world. His works have a distinct and specific theatrical nature, where the resulting images are like a great kaleidoscope or palimpsest that he articulates according to the space used.

The works in Papers d'ombra, all of them previously unpublished, offer a chronicle, a frieze, a diary that the artist has been constantly configuring... Images and landscapes seen through magnifying glasses, peep slots, holes, silent sequences where the characters and their shadows move like presences rescued from old films.

Schedule

No és ser la primera persona a veure quelcom nou, sinó a veure, com si fossin noves, les coses velles i conegudes. Friedrich W. Nietzsche

Des de les seves primeres exposicions, Pep Duran Esteva (Vilanova i la Geltrú, 1955) sempre ha conreat el collage com una eina per interpretar el món. És un dels artistes que més ha insistit en el principi del collage: construir a partir de fragments. Duran Esteva entén el collage com si fos una partitura escènica. Tota mena de restes de fotografies, papers, cartrons, fustes i mantes, juntament amb els seus característics apilaments d’objectes dels anys noranta, han estat els materials més recurrents. Els seus treballs tenen una acusada i específica teatralitat on les imatges resultants són com un gran calidoscopi o palimpsest, que ell articula en funció de l’espai.

Aquest projecte expositiu recull la totalitat de les obres fetes amb antics decorats de paper, creades al llarg dels anys i en els quals es revela l’ús tant de l’anvers com del revers dels papers, i és, a la vegada, un recorregut més o menys cronològic pel seu imaginari: peces o apunts relacionals creant analogies i enllaçant camins. Els ha anat utilitzant, intervenint-los, plegant-los, refent-los, fascinat i obstinat per fer reviure les imatges trobades i recuperades, amb una voluntat de fixar moments i desplegar narracions.

Els treballs que avui veiem, tots inèdits, són una crònica, un fris, un dietari que l’artista ha anat configurant ininterrompudament… Imatges i paisatges vistos a través de lupes, espiells, forats, seqüències mudes on els personatges i les seves ombres transiten com a presències rescatades de pel·lícules antigues.

A més a més, la proposta de PAPERS D’OMBRA, a banda de mostrar tot el repertori dels fotocollages, també concep el Museu com un escenari en què el públic va trobant petites intervencions i apilaments en el seu recorregut, com si fossin escenes, diàlegs o monòlegs oberts.

Exposició comissariada per Pep Duran Esteva.

Fundació Privada Vila Casas - Museu de Pintura Contemporània Can Framis

Address:
Carrer de Roc Boronat, 116*126
District:
Sant Martí
Neighborhood:
el Parc i la Llacuna del Poblenou
City:
Barcelona
Where
Fundació Privada Vila Casas - Museu de Pintura Contemporània Can Framis
When
From 20/02/2024 to 26/05/2024

Phone number

Tel.:
933208736

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know