“La Capella: 600 anys al Raval”

Tornar

Reobertura, dimarts 9 de juny.

Exposicions. La història d’aquesta sala d’exposicions des que es va començar a utilitzar com a església el 1440.

La Capella exhibeix aquesta exposició permanent sobre la seva història, que té l’origen en la creació de l’Hospital de Sant Pau i de la Santa Creu. L’espai era un dels edificis de l’hospital i es va a començar a utilitzar com a església el 1440.

L’església no només servia per als interns de l’hospital, sinó també per a tots els veïns del Raval. Aquí s’hi oficiaven, a les cinc de la matinada, les misses més matineres de la ciutat, a les quals assistien “les persones que havien d’emprendre viatge i els obrers que entraven al treball”, segons va recollir l’etnòleg Joan Amades.

L’any 1947 els arquitectes municipals Adolf Florensa i Antoni Falguera van dirigir una profunda rehabilitació de l’edifici, després de la qual la capella va obrir-se al públic com un espai municipal on se celebraven tot tipus d’actes, conferències, concerts i exposicions.

La sala es va especialitzar en l’organització d’exposicions de caire artístic, com els Salons de Maig que s’hi van celebrar entre el 1956 i 1969, llavor del futur Museu d’Art Contemporani de Barcelona.
Després de la instauració de l’Ajuntament democràtic, a partir del 1994 La Capella ha centrat els esforços pel que fa a la promoció de les noves creacions d’artistes emergents de la ciutat.

Horaris

Altres

Se celebra a:
La Capella.

Amb la instauració de l'Ajuntament democràtic, aquest espai va estabilitzar la seva programació d'exposicions artístiques, a partir de l'any 1994 La Capella ha centrat els seus esforços en la promoció de les noves creacions d'artistes emergents de la ciutat.

A través de les seves exposicions gratuïtes, La Capella ha apropat al públic general i a la gent del barri la feina dels artistes novells, els comissaris, els crítics i altres professionals de l'art i la cultura contemporànies. Es tracta d'un espai en què la ciutadania pot dialogar amb els nous corrents artístics a través d'iniciatives com BCN Producció, que des del 2006 incentiva la participació d'artistes oferint el suport necessari per tal de connectar les seves propostes d'innovació artística amb el públic.

La Capella

Adreça:
C Hospital, 56
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
La Capella
Quan
Acte permanent

Telèfon

Tel.:
932562044
Tel.:
932562042

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix