Espectacle “Renacimiento" de La tristura

Tornar

Parlem sobre la democràcia espanyola mig segle després, però fem-ho amb la mirada dels tècnics i altres treballadors i treballadores de l'escena que habitualment no veiem a l'escenari. 

Sempre amb un punt de vista que s'allunya dels més habituals, La tristura es fixa en aquesta producció en un moment obligat en la vida de qualsevol espectacle, aquell en què els tècnics, operaris i artesans fan possible el somni o, dit d'una manera potser més prosaica, el doten d'una estructura física. Ells són els protagonistes d'un muntatge que paral·lelament repassa moments icònics dels últims anys de la nostra democràcia. No es tracta tant de jutjar-la com de prendre consciència de com n'és de jove, en termes històrics. Tot es pot, encara, reconstruir o transformar. Tot podria renéixer, com anuncia el títol i ens explica un muntatge que es desenvolupa entre proves de so, confessions a mitja veu i tècnics d'escenari que munten i desmunten decorats. Parlen d'amors o de secrets familiars, recorden la infantesa i es pregunten, també, per la necessitat d'implicar-se en la regeneració del nostre món. Perquè, molt probablement, demà ens voldrem tornar a aixecar del llit i, malgrat tot, estrenar un altre dia.

Els espectadors del Grec Festival de Barcelona coneixen bé La tristura, una companyia que investiga els límits entre realitat i ficció, entre la presentació i la representació, sempre amb la idea que la intimitat i la poesia són elements polítics. Entre les seves creacions,  CINE (Grec 2017),  Future Lovers (Grec 2019) o bé  Materia prima, que els han fet guanyar la reputació de ser una de les companyies espanyoles de teatre contemporani més compromeses amb la innovació i el risc escènic. Consideren que l'escena és el lloc on fer aflorar les ferides i foscors de la nostra societat i, a la vegada, un espai de celebració.

Una coproducció de Teatros del Canal, Thèâtre de Liège, Noorderzon/Grand Theatre Groningen, Ayuntamiento de Madrid i La tristura.

Amb el suport de Prospero.

Creació: La tristura ·  Interpretació: Roberto Baldinelli, Belén Martí, Iván Mozetich, Alván Prado, Mundo Prieto, Emilio Rivas, Marcos Úbeda  · Disseny de la il·luminació: Carlos Marquerie ·  Disseny de l'escenografia i el vestuari: Cecilia Molano  · Disseny del so: Adolfo García ·  Direcció de producció: Alicia Calôt ·  Producció en gira: Ana Botía ·  Direcció tècnica: Cristina Bolívar ·  Ajudant d'escenografia i vestuari: Almudena Bautista ·  Ajudant tècnica: Roberto Baldinelli ·  Ajudantia de producció: Iván Mozetich  · Coreografia: Mucha Muchacha ·  Distribució i comunicació: Art Republic ·  Premsa: Paloma Fidalgo ·  Fotografia: Mario Zamora  · Pintura dels telons: Nuria Obispo, Olga López, Ana Arroyo, Julia Navalón ·  Confecció: Théâtre de Liege, Sandra Belloi ·  Confecció del vestuari: Isabel López ·  Realització de l'utillatge: Ricardo Vergne, Mundo Prieto ·  Proveïdor d'audiovisuals: Creamos Technology ·  Distribució: @artrepublic.es @latristura

Horaris

Altres

Es venen les entrades a:
Web Festival GREC.
Oficina Ciutadana de la Cultura.
Se celebra a:
Sala Fabià Puigserver.
Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona.

- Grec Festival de Barcelona

Teatre Lliure - Sala Fabià Puigserver

Adreça:
Pg Santa Madrona, 40*46
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Teatre Lliure - Sala Fabià Puigserver
Quan
Des de 05/07/2025 al 06/07/2025

Telèfon

Tel.:
932892770

També et pot interessar...