Parc del Laberint d'Horta

Tornar

  • None
  • None
  • None
  • None
  • None

Del 8 al 30 de novembre es tancarà el laberint vegetal del Parc del Laberint d'Horta per realitzar tasques de manteniment (retall de totes les tanques vegetals que formen el laberint). Els caps de setmana compresos entre aquestes dates estarà obert al públic. 
Aquest tancament no afecta a la resta del Parc que estarà obert als visitants.

Aquest parc inclou el jardí més antic conservat a la ciutat. Nascut com un jardí neoclàssic amb un toc de fisonomia italiana, es va acabar com a jardí romàntic.

Tot dubte és un laberint. Decisions, hipòtesis, teories són camins per trobar solucions i cada drecera obre un nou punt de vista. Pensi sobre això mentre intenta desentrellar el laberint vegetal del parc fet de murs de xiprers amples i domesticats. Si en arribar al centre no troba el cor que el parc li haurà robat, demani-li a Eros on el pot recuperar. La seva escultura és al bell mig del laberint. De nou situats en el món, enfrontem-nos al segon repte: És un jardí neoclàssic o un jardí romàntic?

Accessible per a persones amb discapacitat física

Titularitat:
Pública

Horaris

Informació d'interès:

· Accés al jardí museu de pagament. No s'admeten reserves.· El jardí domèstic està tancat al públic. · Recinte accessible per a persones amb mobilitat reduïda.· Aforament limitat a 750 visitants. S'aconsella que els dies d'entrada gratuïta o gran afluència de públic, els visitants no superin els 60 minuts d'estada per garantir l'accés a tothom d'entrada gratuïta o gran afluència de públic.· No es permet l'entrada d'animals de companyia.· Prohibit l'accés al recinte a vehicles (incloses bicicletes, patins), pilotes o menjar.

El Parc del Laberint d'Horta és un jardí-museu que ocupa els terrenys d'una finca del marquès de Llupià, al Districte d'Horta-Guinardó. L'obra es va encarregar a l'italià Domenico Bagutti, mentre que jardiner francès Delvalet va ser el responsable de les plantacions i el català, Jaume Valls, en va supervisar els treballs. És avui un exponent de jardí neoclàssic del segle XVIII amb un toc de fisonomia italiana. Es va inaugurar com a parc públic municipal l'any 1971. El 1994 se'n va fer una restauració en profunditat que en va transformar la concepció a la categoria de jardí històric. Destaca el jardí domèstic, el jardí romàntic, el laberint, les nombroses instal·lacions d'aigua i els exemples d'escultura que acull. A tocar dels jardins destaca l'equipament municipal de formació en jardineria "Centre de Formació del Laberint" i la Biblioteca del centre de Formació del Laberint.

Adreça:
Passeig dels Castanyers, 1
Districte:
Horta-Guinardó
Barri:
Montbau
Població:
Barcelona
Adreça
Passeig dels Castanyers, 1

Telèfon

Tel.:
010

Més informació

Web castellà:
https://link.bcn.cat/edLd
Web anglesa:
https://link.bcn.cat/aPdLd

Si vols fer una esmena sobre aquest equipament o entitat..fes-nos-la saber

Comparteix