Visita lliure "Una mirada LGTBI+ al MAC" **Suspès**

Tornar

Acte suspès

"Una Mirada LGTBI+ al MAC" és un itinerari que aplica l'arqueologia amb perspectiva LGTBI+ a la col·lecció permanent i temporal del MAC Barcelona. Confronta el visitant amb un seguit de preguntes i reflexions sobre la manera en què apliquem les nostres perspectives contextuals a l'arqueologia. 

L’arqueologia amb perspectiva LGTBI+ busca superar les observacions estancades en els models socials imposats, o en un “presentisme” tancat de ment, per observar de quina manera es pot analitzar el coneixement més obertament, comptant amb les possibles diversitats que han existit al llarg dels temps i la geografia, especialment les diversitats afectives, sexuals, de gènere… (que avui anomenem “LGTBIQA+”). “Una Mirada LGTBI+ al MAC” plasma aquesta perspectiva en forma de recorregut que porta al visitant a través de peces de diferents moments històrics que contenen elements LGTBIQA+, i gràcies als quals el públic del MAC Barcelona pot aprofundir en l’arqueologia i la diversitat.

L’itinerari està comissariat per Joan Martí i Ventura i Simón Perera del Rosario, comissaris i directors d’”Una Mirada LGTBI+”, i compta amb la col·laboració del divulgador Mikel Herrán (@putomikel), també investigador i doctorand en arqueologia.

Es tractarà d’una reflexió sobre la manera en què ens relacionem amb la producció del coneixement i amb els museus, especialment des del punt de vista de l’arqueologia i les realitats LGTBIQA+. Noves maneres d'enfrontar-nos a l'arqueologia per descobrir com la realitat és més oberta, plural i diversa del que se'ns sol plantejar.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu d'Arqueologia de Catalunya.

Museu d'Arqueologia de Catalunya

Adreça:
Passeig de Santa Madrona, 39*41
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Museu d'Arqueologia de Catalunya
Quan
Des de 10/12/2023 al 01/07/2024

Telèfon

Tel.:
934232149

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber