‘Jordi Colomer. Façana Foto Festa Futur Fideus’

Tornar

Multiformat. Un recorregut per la trajectòria de l’artista des de finals dels vuitanta fins a l’actualitat, a través de formats com escultura, collages, fotografia, vídeo, instal·lacions i accions en viu.

Més que explicar l’evolució de la seva trajectòria, aquest ampli conjunt d’obres pretén aprofundir en allò que permet concebre-la d’una manera unitària. La clau és la condició escènica: allà on l’il·lusori i la realitat conflueixen en un vaivé continu.

Després d’un primer període centrat a explorar la materialitat de la ficció mitjançant la producció d’objectes-escultura, Jordi Colomer trasllada als carrers aquest aprenentatge per multiplicar les relacions entre imaginació i realitat. D’aquest desplaçament en sorgeixen nombroses qüestions que esdevindran recurrents: la mobilitat i el nomadisme, el que és provisional i el perifèric, l’imaginari popular i l’humor, la comunitat i la utopia.

La major part dels treballs aplegats aquí són produccions desenvolupades en contextos concrets d’una sèrie de ciutats d’arreu del món: Barcelona, Bucarest, Sanà, Ciutat de Mèxic, Istanbul, Tetuan, Mòdena, Palerm i Buenos Aires, entre d’altres.

Més informació.

Horaris

L’exposició proposa un recorregut extens pel treball desenvolupat per Jordi Colomer des de finals dels anys vuitanta fins a l’actualitat a través de múltiples formats: escultures, collages, instal·lacions, fotografia, vídeo i accions en viu. La major part dels treballs són produccions fetes en contextos concrets de ciutats d’arreu del món. Algunes propostes posen a prova la porositat del museu. El que passa a l’interior de les sales sovint reverbera a l’exterior i hi torna amb noves aportacions.

L'exposició planteja una aproximació al treball de Colomer partint de la seva dimensió escènica, on el que és il·lusori i la realitat conflueixen en un vaivé continu. En la impuresa pròpia de la teatralitat, la ficció adquireix una dimensió real mitjançant les accions dels seus personatges i en la materialitat de la posada en escena. Per mitjà d’aquesta ambivalència, la fabulació esdevé política en afirmar que podem discutir la vida col·lectiva mentre s’imagina i entretant es realitza, com si es tractés d’una autèntica prefiguració: aquella modalitat d’acció directa que assaja possibilitats en temps real i en llocs concrets.


Artista: Jordi Colomer

Comissariada per: Martí Peran

Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Adreça:
Plaça dels Àngels, 1
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Museu d'Art Contemporani de Barcelona
Quan
Des de 10/05/2024 al 24/09/2024

Telèfon

Tel.:
934813368
Tel.:
934120810
Tel.:
934121270
Tel.:
934121413
Fax:
934124602

També et pot interessar...