Cicle 'Victor Sjöström'

Back

Sens dubte, la fama i la glòria internacionals del primer cinema escandinau tenen la seva punta de llança en l’obra de Victor Sjöström (1879-1960). Provinent del teatre, va compaginar la carrera d’actor amb la de realitzador, ofici, aquest últim, amb el qual va esdevenir el pare fundador de l’escola sueca (juntament amb Mauritz Stiller) i un dels cineastes més influents del cinema mut.

Després d’una primera etapa al seu país d'origen, amb el suport de la literatura de Selma Lagerlöf i de paisatges naturals que aportaven una gran força dramàtica, el 1924 es va traslladar a Hollywood, contractat per la MGM. Allà va realitzar una desena de títols, entre ells l’imponent The Wind, amb el qual obrim aquesta retrospectiva. Amb l’arribada del sonor va reprendre la seva carrera d’actor i va esdevenir el protagonista de la innoblidable Smulstronstället, dirigit per Ingmar Bergman. 

El cicle, que es compon de setze sessions, s’estendrà al llarg de tot l’any i serà presentat pel conservador de l’Svenska Filminstitutet, Jon Wengström.

Consulteu programació en aquest enllaç.

Schedule

Others

Occur on:
Filmoteca de Catalunya.
Tickets sold at:
Filmoteca de Catalunya.
Organised by:
Filmoteca de Catalunya.

Filmoteca de Catalunya

Address:
Plaça de Salvador Seguí, 1*9
District:
Ciutat Vella
Neighborhood:
el Raval
City:
Barcelona
Where
Filmoteca de Catalunya
When
From 25/01/2024 to 26/12/2024

Phone number

Switchboard:
935 671 070

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know