Pantalla Pavelló

Back

Film. A reflection on the built space that surrounds us, and the cities and societies that we want.

Pantalla Pavelló is a series of films projected directly onto the travertine of the Mies van der Rohe Pavilion  that looks at the relationship between the built environment, its limits and its borders, the people who inhabit it, and how this relationship is accentuated and revealed in its maximum expression.

This edition features three films that delve into the personal exploration of sons and daughters of internationally renowned architects of the 20th century:

Programme:

  • 1 July: The Mies van der Rohes by Sabine Gisiger
  • 5 August: Concrete Love by Maurizius Staerkle-Drux
  • 2 September: Skin of Glass by Denise Zmekhol

Further information.

Schedule

Others

Occur on:
Pavelló Mies van der Rohe.

‘Pantalla Pavelló’ és el cicle de cinema, projectat directament a sobre el travertí del Pavelló Mies van der Rohe que s’endinsa en la relació entre l’espai construït, els seus límits i les seves fronteres, i els habitants que hi resideixen, i com aquesta relació s’accentua i revela en la seva màxima expressió. L’arquitectura, i amb ella les ciutats, determina i influeix en la manera de viure de la mateixa manera que ho fan les nostres normes de convivència i les lleis que regulen les societats. Una reflexió sobre l’espai construït que ens envolta, les ciutats que volem i, per tant, la societat que desitgem.

Pantalla Pavelló presenta tres pel·lícules que aprofundeixen en l’exploració personal de fills i filles d’arquitectes de gran reconeixement internacional del segle XX:

  • Dilluns 1 de juliol:

The Mies van der Rohes de Sabine Gisiger

A la dramàtica primera meitat del segle XX, quan el somni i el trauma estan tan junts, es juguen gairebé totes les possibilitats de l’existència moderna. Com es pot viure, com es pot estimar? Per a les dones, aquestes preguntes es plantegen de manera diferent.

Les dones del voltant de l’arquitecte Ludwig Mies van der Rohe -—la seva dona Ada, les seves tres filles Georgia, Marianne i Waltraut, i la seva parella Lilly Reich-— aprofiten les oportunitats de la nova era, però també experimenten les restriccions dels vells patrons. Quan Mies emigra als EUA el 1938, lluiten pel seu compte a través de la barbàrie de l’època nazi i la guerra. Les seves vides continuen dominades pel seu marit, pare i amant absents. Així ho explica la filla gran, Georgia van der Rohe, ballarina i actriu. La pel·lícula lia doóna vida en entrevistes de ficció basades exclusivament en declaracions autèntiques.

“THE MIES VAN DER R TheHE MiesIES van derVAN DER RohesOHES” és una història familiar emocionant i crea un retrat moral de l’edat moderna amb pel·lícules, imatges i documents privats, inèdits i oblidats des d’una perspectiva femenina.


  • Dilluns 5 d'agost:

Concrete Love de Maurizius Staerkle-Drux

Gottfried Böhm és àmpliament considerat com l’arquitecte preeminent d’Alemanya. Fill d’un mestre constructor d’esglésies, és el patriarca d’una dinastia d’arquitectura moderna, a la qual ara pertanyen els seus fills Stephan, Peter i Paul. Amb la realització d’edificis destacats propis, els Böhm fills han aconseguit sortir de l’ombra del seu famós pare. Però la crisi del sector de la construcció alemany, entre altres coses, ha avivat el foc de la competència entre els germans. Gottfried, ara amb 94 anys, encara contribueix diàriament als projectes actuals. Amb la mort de la seva dona Elisabeth, també arquitecta i font d’inspiració per a tots els Böhms, la família perd el seu fil conductor emocional. La pel·lícula dibuixa un retrat íntim i puntual de la complexitat i la inseparabilitat de la vida, l’amor, la fe, l’art i l’arquitectura.


  • Dilluns 2 de setembre:

Skin of Glass de Denise Zmekhol

La tercera pel·lícula del cicle és Skin of Glass Skin of gGlass, de Denise Zmekhol:

S Skin of glassKIN OF GLASS segueix el viatge de la directora Denise Zmekhol després de descobrir que l’obra més famosa del seu difunt pare com a arquitecte, un gratacels modernista de vidre al cor de São Paulo, afectuosament conegut com el Pele de Vidro Pele de Vidro (“Pell de vidre”), ha estat ocupada per centenars de famílies sense llar.

La pel·lícula entreteixeix delicadament allò personal i polític en una meditació poètica i cinematogràfica sobre el desplaçament, la desigualtat i la pèrdua. Arran d’una tragèdia impactant que va tenir lloc durant la producció de la pel·lícula, Zmekhol connecta amb els residents del Pele de Vidro Pele de Vidro i es troba cara a cara amb les conseqüències íntimes i humanes de l’explosió de la població i la crisi global de l’habitatge.

Institut Municipal Fundació Mies van der Rohe - Pavelló Mies van der Rohe

Address:
Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 7
District:
Sants-Montjuïc
Neighborhood:
el Poble-sec
City:
Barcelona
Where
Institut Municipal Fundació Mies van der Rohe - Pavelló Mies van der Rohe
When
From 01/07/2024 to 02/09/2024

Phone number

Tel.:
932151011

You may also be interested in...