51st April Fair of Catalonia

Back

Folklore. The meeting point for Andalusian culture and folklore, with stalls of entities, restaurant areas, commercial spaces and amusements.

From 26 April to 5 May, the 51st edition of the April Fair of Catalonia, organised by the Federation of Andalusian Cultural Groups in Catalonia (FECAC), will once again be occupying all the available space in the Fòrum Park, and will be divided into three areas:

  • El Real: where there will be around a hundred stalls run by different entities, restaurant areas and commercial spaces
  • Auditori petit: this is the area that connects El Real with the Marine Zoo platform, thus achieving a connection between the stalls and the attractions.
  • Attractions: in the area known as the ‘'Street of Hell' ’ you’ll find some 125 amusements for all kinds of audiences.

One of the most highly anticipated moments of the Fair is the lighting of the portico at the entrance to the site, which coincides with the official opening by the authorities. This year it will take place on 26 April at 9 pm.

Further information.

Schedule

Others

Occur on:
Esplanada del Fòrum.
Organised by:
Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Cataluña.
Ajuntament de Barcelona.

Departament de Relacions Institucionals i Ciutadanes

La 51a edició de la Fira d'Abril de Catalunya, organitzada per la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), tornarà a ocupar tot l'espai disponible al Parc del Fòrum, a Barcelona i Sant Adrià del Besòs. Aquest any serà del 26 d'abril al 5 de maig.

L'encesa del Pòrtic d'entrada al recinte i la inauguració oficial de la Fira per part de les autoritats tindrà lloc el divendres 26 d'abril, a les nou del vespre (Porta d'accés nord, davant de l'Edifici Blau).

La superfície ocupada per la Fira d'Abril és d'aproximadament 87.000 metres quadrats, repartits en tres àrees diferenciades:

  • El Reial (on es troben un centenar de casetes de les entitats, les zones de restauració i espais comercials, amb els carrers o vials corresponents) suposa una superfície de 54.500 metres quadrats (16.000 els ocupen les casetes, 27.500 els vials d'emergència i 11.000 serveis).
  • Auditori petit. Es tracta de la zona que uneix el Reial amb la Plataforma del Zoo Marí, 3.000 metres quadrats que faran de cordó umbilical entre el Reial i la Plataforma del Zoo Marí, aconseguint així una connexió completa entre les casetes culturals i comercials i les atraccions.
  • Atraccions. La resta fins a completar la superfície, 29.500 metres quadrats, es destina al que s'anomena “Carrer de l'Infern”, situada a la Plataforma del Zoo Marí, on s'ubiquen 125 atraccions per a tot tipus de públics.

El Parc del Fòrum - Esplanada del Fòrum

Address:
Pl Fòrum, 1
District:
Sant Martí
Neighborhood:
el Besòs i el Maresme
City:
Barcelona
Where
El Parc del Fòrum - Esplanada del Fòrum
When
From 26/04/2024 to 05/05/2024

You may also be interested in...

If you would like to make a correction related to this activity...let us know