Hort Urbà Masia Can Cadena

Tornar

La masia de Can Cadena està situada en un terreny de més de 4.000 metres quadrats i forma part del nucli antic de la Verneda de Sant Martí. El 1995 es va inaugurar com a Centre Experimental d’Agricultura Ecològica i des del 2004 és un hort urbà amb 26 parcel·les, que ocupen els antics horts de la masia. Hi trobem també una granja de 300 metres quadrats amb diferents animals: ovelles, cabres, ànecs, conills, oques i gallines. El manteniment i la cura de la granja són a càrrec d’una entitat especialitzada, amb l’ajut voluntari dels usuaris de Can Planes, equipament veí.

A la masia s’hi allotgen els equips de jardineria de la zona i de formació interna de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, amb una aula de formació. Això ha fet possible que històricament hagi estat un dels espais més visitats pels grups escolars, així com per altres grups d’educació ambiental, i per fer activitats agroecològiques o de recerca.

També hi ha compostadors individuals, i una zona d’acumulació de la palla i fems dels animals, que es composten per després adobar els horts. A l’entorn hi ha parterres amb arbres fruiters i aromàtiques, estructures per potenciar la fauna, una gran taula de cultiu per a persones amb mobilitat reduïda i una bassa naturalitzada que s’alimenta de l’antic pou. Cada persona usuària o entitat disposa d’un armari individual, i hi ha un magatzem d’ús comú i un lavabo adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. També hi ha tres taules de pícnic amb bancs i ombra a l'estiu.

La Xarxa d’Horts Urbans de Barcelona és un programa de participació destinat a les persones més grans de 65 anys veïnes del districte i procedents d’entitats de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i del tercer sector social. S’hi accedeix per concurrència pública. L’objectiu és fomentar la participació de persones i entitats en activitats de millora ambiental a partir de l’agricultura ecològica i l’agroecologia. També s’hi fan activitats d’educació ambiental i visites, sobretot de grups escolars.

Més informació i recursos : https://ajuntament.barcelona.cat/ecologiaurbana/ca/sembra-natura

Titularitat:
Pública

Horaris

Adreça:
C Menorca, 27
Districte:
Sant Martí
Barri:
Sant Martí de Provençals
Població:
Barcelona
Adreça
C Menorca, 27

Telèfon

Informació:
010

Si vols fer una esmena sobre aquest equipament o entitat..fes-nos-la saber