MUHBA Refugi 307

Tornar

El Refugi 307 és un dels millors exemples dels refugis antiaeris construïts a Barcelona durant la Guerra Civil.

El Refugi 307 és un dels refugis antiaeris construïts durant la Guerra Civil per a protegir la població dels bombardejos que va patir Barcelona. Va ser excavat gràcies al treball de molts veïns.

Consisteix en 200 metres de túnels amb una alçada de 2,10 metres i una amplada que oscil·la entre els 1,5 i els 2 metres. Disposava de diverses estances: lavabos, font, infermeria, sala d’infants i llar de foc, entre altres.

Recorrent-lo es poden reviure les condicions de vida que van donar-se entre les seves parets i les angoixes d’una ciutat que durant la Guerra Civil es va enfrontar a un fenomen nou: el bombardeig indiscriminat de la població civil, una pràctica militar que només havia estat breument assajada durant la Primera Guerra Mundial.

Consulteu les ofertes disponibles per als usuaris del programa Gaudir Més.

Titularitat:
Pública

Horaris

A través dels seus 400 metres de túnels, es poden reviure les angoixes d´una ciutat que, durant la Guerra d´Espanya, s´enfrontà a un fenomen nou: el bombardeig indiscriminat sobre la població civil, una pràctica militar que només havia estat breument assajada durant la Primera Guerra Mundial. Per fer-hi front, les administracions i la població treballaren plegats en la construcció de centenars de refugis. Molts romanen encara vius a les entranyes de la ciutat, però pocs són visitables. El refugi 307 n´és un dels millors exemplars, i alhora, esdevé un autèntic memorial de la lluita per la supervivència i el desastre de les guerres.


Adreça:
Carrer Nou de la Rambla, 175
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
Adreça
Carrer Nou de la Rambla, 175

Telèfon

Informació i reserves:
932562122 dl a dv: 10 a 14 i 16 a 19 h
Centraleta:
932562100

Si vols fer una esmena sobre aquest equipament o entitat..fes-nos-la saber