MUHBA Domus de Sant Honorat

Tornar

En aquest espai es conserven les restes d’una gran domus romana i de diversos locals comercials del segle IV,

El 23 d’abril de 2010 es va obrir aquest nou espai arqueològic de 680 m2 situat a tocar de la plaça de Sant Jaume. El projecte arquitectònic de Josep Llinàs inclou un recorregut que permet veure’n els elements més destacats d’una domus romana, en un itinerari plantejat seguint un model similar al que hi ha al jaciment de la plaça del Rei: una passarel·la amb una línia de circulació pel jaciment que ressegueix les alineacions de les estructures antigues i reforça en planta els diversos espais.

La casa, propietat d’un personatge important de la ciutat, va ser construïda en el segle IV, en un moment pròsper i dinàmic de la petita ciutat romana. Del segle XIII-XIV se’n conserven sis sitges per emmagatzemar tota mena de productes.

Consulteu les ofertes disponibles per als usuaris del programa Gaudir Més.

Titularitat:
público - privada

Horaris

Al subsòl de l´actual carrer Sant Honorat es pot visitar una domus romana que és va construir al segle IV dC. Es conserva part del perystilum o jardí central porticat amb diversos lacus, estanys amb aigua i plantes. Al perystilum s´obrien les diferents estances, moltes d´elles decorades amb mosaics policroms i pintures. La casa disposava d´unes termes privades. La decoració de la casa i la seva situació, al costat del forum de la colònia, així com la seva extensió (va haver d´ocupar la totalitat de la insula), ens indica que l´habitatge va pertànyer a un personatge destacat de la ciutat.

Al mateix jaciment es poden contemplar restes d´altres èpoques històriques, com sis enormes sitges de l´alta edat mitjana que es van construir al Call de Barcelona. Destaca la seva capacitat i alçada, d'uns 4 metres, també el seu sistema constructiu. El conjunt medieval mostra la vitalitat econòmica i comercial del barri jueu de Barcelona al segle XIII.

Adreça:
Carrer de la Fruita, 2
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic
Població:
Barcelona
Adreça
Carrer de la Fruita, 2

Telèfon

Informació i reserves:
932562122 dl-dv: 10-14 i 16-19 h
Centraleta:
932562100

Si vols fer una esmena sobre aquest equipament o entitat..fes-nos-la saber