Estació de França

Tornar

Es tracta de la segona estació més gran de Barcelona, després de la de Sants, i la primera en valor monumental i històric.

Coneguda fins a l’any 1988 com “Barcelona-Término”, l’Estació de França es va construir a principis del segle XX i va ser una de les primeres connexions de la Ciutat Comtal amb París.

Inaugurada l’any 1929 amb motiu de l’Exposició Internacional de Barcelona, l’Estació de França és un edifici monumental que destaca a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, al barri del Born. Obra de l’enginyer Andreu Muntaner i l’arquitecte Pedro Muguruza, l’edifici va ser una creació a dues mans de la qual destaca la doble marquesina metàl·lica amb vidrieres que fa possible l’espectacular efecte de la llum natural sobre les 12 vies que la componen. L’edifici és un dels exponents més importants de l’arquitectura de ferro modernista a Barcelona.

Un altre element de gran bellesa és el vestíbul noucentista amb tres grans cúpules, dissenyat per l’arquitecte Duran i Reynals, per afavorir l’amplitud de l’edifici. La presència de materials nobles com el marbre i el bronze, tant al vestíbul senyorial com a la resta de l’estació, augmenten la vistositat i distinció de l’estació, sovint comparada amb l’estació d’Orsay de París.

Després d’una profunda remodelació, l’estació es va reobrir el 1992, coincidint amb els Jocs Olímpics de Barcelona.

Accessible per a persones amb discapacitat física

Titularitat:
Pública

Adreça:
Avinguda del Marquès de l'Argentera, 6
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Població:
Barcelona
Adreça
Avinguda del Marquès de l'Argentera, 6

Telèfon

Informació:
900410041 i atenció al client Rodalies
Informació:
912320320 RENFE

Si vols fer una esmena sobre aquest equipament o entitat..fes-nos-la saber