Taller 'Distòpies i utopies, l’arquitectura i el disseny des de la postguerra fins a finals del segle XX'

Tornar

Traumatitzats per la brutalitat de la Segona Guerra Mundial, molts arquitectes i dissenyadors van voler reviure les il·lusions i utopies vinculades al primer Moviment Modern, creant noves escoles Bauhaus després de la guerra.

El ràpid desenvolupament industrial i capitalista dels anys 50 i 60 va produir una visió positiva d'un futur millor, però, per una altra banda, la guerra freda, la guerra del Vietnam i les conseqüències de l'energia atòmica, portaven a unes projeccions de futur distòpiques i no gaire engrescadores.

L'arquitectura i el disseny d'aquells anys van fluctuar entre l'aposta per a la racionalitat estricta o la imaginació de la generació hippy i psicodèlica.

La crisi del model representat pel Moviment Modern va obrir la porta a un nou eclecticisme, on la fascinació pels aspectes expressius del disseny i l'arquitectura va generar el Postmodernisme.

A càrrec de Sílvia Puig

Horaris

Altres

Se celebra a:
Centre Cívic Vil·la Urània.
Inscripcions a:
Centre Cívic Vil·la Urània.

A partir del dilluns 18 de març del 2024. Presencials: de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 16 a 20.30 h. En línia: a partir de les 10 h del mateix dia que comencen les inscripcions a través del web del centre cívic: barcelona.cat/ccvil.laurania

Centre Cívic Vil·la Urània

Adreça:
Carrer de Saragossa, 29
Districte:
Sarrià-Sant Gervasi
Barri:
el Putxet i el Farró
Població:
Barcelona
On
Centre Cívic Vil·la Urània
Quan
Des de 17/04/2024 al 15/05/2024

Telèfon

Tel.:
937061295

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber