Saló de Cent - Ajuntament de Barcelona

Tornar


Funcionalitat actual del saló de Cent

Es duen a terme actes institucionals, com la presa de possessió de l´alcalde, lliurament de distincions municipals, actes ciutadans, consells de participació, casaments civils els caps de setmana entre moltes d´altres.

Aforament: 252 persones


Dies de casaments: Caps de setmana, excepte l´últim de cada mes.

Horaris:
Divendres: 17h. 18h. 19h.
Dissabtes: 11h. 12h. 13h.


Flors: En cas que la parella vulgui posar flors al saló de Cent, anirà a compte d´aquets, i haurien de ser dos centres de flors blanques i d´una alçada de 1,20 mts. aproximadament.

Aparcament de cotxes: La parella tindrà l´autorització d´aparcament per a dos cotxes a la Plaça Sant Miquel.

La celebració del casament al Saló de Cent comporta unes despeses obligatòries, que s´han d´abonar a l´empresa contractada, pels serveis audiovisuals de música i assistència tècnica així com de dues hostesses per l´atenció als nuvis i convidats, essent el preu total vigent per a l´any 2019: 91 €, servei d'hostesses, i 44.20 €, servei de megafonia).


Història del Saló de Cent

Aquesta sala, que havia de servir per a les reunions dels membres del Consell de Cent, va ser encarregada al mestre d´obres Pere Llobet el 1369. Una làpida situada al fons de l´estança ens informa que el rei Pere III celebrà aquí el seu primer Consell dels Cent Jurats, el 17 d´agost de 1373. Inicialment es dissenyà una sala de planta rectangular coberta per un sostre pla amb bigues, dividit per dos arcs de pedra.

La llum hi entrava a través d´una rosassa de grans proporcions i tres més petites. El gran saló patí diverses reformes al llarg del temps i la seva fesomia original fou modificada amb nous elements o bé restauracions, com passà després del bombardeig de 1842, que hi va produir importants destrosses . L´ultima reforma és dels primers anys del segle XX, quan es van construir el cadiram d´estil gòtic i el retaule d´alabastre, que s´encarregà a Enric Monserdà (mostra l´escut de la ciutat custodiat pels macers i les escultures de Joan Fiveller, sant Andreu, La Mare de Déu de la Mercè, santa Eulalia, els llibres de privilegis i Rafael Casanova).

A les parets trobem el rei Jaume I i sant Jordi, escultures de Manuel Fuxà, i a les rajoles del terra, motius relacionats amb els gremis i l´escut de la ciutat. Al fons, la porta del Trentenari mostra una esplèndida decoració.

Accessibilitat per a les persones amb discapacitat

Titularitat:
Pública
Saló de Cent -
Adreça
Pl Sant Jaume, 1

Telèfon

Telèfon:
934027389 de dl. a dv. de 9 a 14 h
Telèfon:
934027364 de dl. a dv. de 9 a 14 h
Telèfon:
934027349 de dl. a dv. de 9 a 14 h

Si vols fer una esmena sobre aquest equipament o entitat..fes-nos-la saber

Els usuaris que han vist això també han vist...

Comparteix