Grec Festival de Barcelona

Tornar

Arts escèniques. La 46a edició del Grec Festival de Barcelona 2022 inclou 86 espectacles i més de 50 activitats.

Aquest estiu, després de viatjar durant cinc anys per tot el món posant-se a la pell d’altres ciutats, el Grec torna a casa.

En un moment de transformació i entre grans esdeveniments que marquen el futur del continent, l’edició número 46 del Grec Festival de Barcelona converteix Europa en protagonista i, en un intent d’imaginar el futur de l’escena, repassa alguns dels grans moments teatrals i literaris del continent, amb programació d’espectacles clàssics com ‘El burlador de Sevilla’, ‘Hamlet’, ‘Paraíso perdido’, ‘Tartufo’ o ‘Safo’.

Durant quatre setmanes, el Grec 2022 portarà 86 espectacles i més de 50 activitats a 55 espais de la ciutat.

L’espectacle inaugural anirà a càrrec de la Nederlands Dans Theater - NDT 1 , una de les companyies de dansa més prestigioses d’Europa, que obrirà amb tres coreografies. Serà una mostra del treball de tres generacions de creadores: la coreògrafa i ballarina valenciana i neerlandesa Marina Mascarell amb ‘How to cope with a sunset when the horizon has been dismantled’; la coreografia de Sharon Eyal i Gai Behar , ‘Bedroom Folk’; i la creació de William Forsythe , ‘One Flat Thing, reproduced’.

El Grec obert al món

El festival mantindrà l’aposta per la creació internacional. Amb l’objectiu de presentar projectes artístics excepcionals, i posant en valor la col·laboració i el treball en xarxa, enguany els socis principals han estat el Wiener Festwochen i el Kunstenfestival des Arts (Viena i Brussel·les) a més del Theatre de la Ville de París .

Així, el Grec programarà ‘El Conde de Torrefiel’ , el director iranià Amir Reza Koohestani , que arriba per primera vegada a Barcelona, i el ‘28 i mig’ de La Perla, que fa poc han vist els espectadors del Teatre de la Colline de París.

Entre les apostes per la creació internacional, també destaquen ‘Un enemic del poble’ , d’Henrik Ibsen , dirigit per Thomas Ostermeier , o The Wooster Group , la companyia de teatre experimental més important dels Estats Units.

Un impuls a la creativitat

Seguint una de les línies estratègiques del Grec, enguany hi ha diverses iniciatives que sorgeixen perquè han estat provocades i estimulades amb la finalitat d’aconseguir connexions insòlites, com l’espectacle que oferirà el ballarí i coreògraf de flamenc Israel Galván i l’Escolania de Montserrat ; el del portuguès Salvador Sobral i el pianista Marco Mezquida ; el del coreògraf Pere Faura i l’Orfeó Català ; o el de l’ Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) amb l’artista visual Alba G. Corral , que s’ocuparà d’il·lustrar l’espectacle amb imatges de les terres de l’Ebre.

Els amants del musicals podran gaudir també d’un homenatge a Sondheim al Teatre Grec.

Talent local

Continuant en una mostra del talent i la creativitat del país, el Grec ha apostat per obres de dramaturgs catalans com Jordi Prat i Coll, Marta Buchaca, Jordi Casanovas i Llàtzer Garcia.

De la mà de les sales de proximitat i d’’On el teatre batega’, es coprodueixen espectacles de Sílvia Navarro i Marc Rossich .

En dansa hi ha produccions de peces de Lali Ayguadé, Nazareth Panadero, Albert Quesada o els premis de l’ Institut del Teatre Maria Jurado i Nico Jongen ; en circ, la Cia Vöel o Psirc , i en familiar, La Baldufa, Sr. Serrano, Aracaladanza o Thomas Noone.

A més, aquesta edició del Grec comptarà amb un nou espai recentment adquirit per la ciutat: la sala El Molino . L’emblemàtic teatre acollirà un cicle de dues setmanes que intenta reflectir la diversitat expressada mitjançant les arts escèniques, la música i la performance però també mitjançant el rescat de la memòria d’un Paral·lel que va ser la principal referencia barcelonina del music-hall i el cabaret.

Producció musical

I en un any marcat pel retorn de grans festivals de música a la ciutat, el Grec ha buscat una línia artística musical pròpia, i incentiva les col·laboracions i les propostes artístiques produïdes o provocades pel festival, com el concert de Roger Mas en la gira de presentació del seu darrer disc, ‘Totes les flors’, amb un gran cartell d’artistes convidats, o el concert de presentació de l’últim disc de Sisa , també amb molts convidats.

Al Teatre Grec, l’apartat musical del festival inclou també l’actuació d’ Els Pets , encara mai programats en aquell espai, i que estrenen àlbum, titulat ‘1963’.

La mirada a Europa del festival es completarà amb una nit amb la chanson de Jane Birkin i una altra de fado amb Cuca Roseta i el gran cantant Camané amb Mario Laginha .

Tarta Relena amb Cucanha , Gemma Humet o Lucas Bun són alguns dels noms joves que també seran a la programació musical.

Podeu consultar la programació completa al web del Grec Festival de Barcelona .

Horaris

Altres

Es venen les entrades a:
Web Festival GREC.
Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona.

Aquest estiu, després de viatjar durant cinc anys per tot el món posant-se a la pell d’altres ciutats, el Grec torna a casa. Aquesta Odissea va partir, el 2017 de Grècia amb la Mar Mediterrània com a motiu inspirador de la programació. El 2018 va recórrer el continent asiàtic resseguint la ruta de la seda. El 2019 va viatjar des d’Austràlia fins als Estats Units, amb Nova York com a destinació final, tot buscant la tensió entre el món de les passions i la civilització urbana. En un estrany 2020 va resseguir l’Amèrica Llatina, cercant una reflexió sobre la vida, la mort, les pors i el món espiritual. I en la darrera edició, el 2021, el Grec es va inspirar en Àfrica, tant amb la del continent com en l’Àfrica present a la ciutat de Barcelona.

Ara el Festival d’estiu de la ciutat torna transformat, amb el bagatge de l’aprenentatge adquirit, per descobrir què hi passa en un moment de profund trasbals al continent europeu, i reflexionar sobre la nostra història i cultura: d’on venim? Cap a on anem? Després de viure una pandèmia, el Grec vol contribuir a recuperar la confiança del públic en els teatres, i actuar com a impulsor de la pròxima temporada teatral. A més de desvetllar, difondre i potenciar el talent artístic més proper, aquest any el Grec fa una mirada als clàssics per imaginar com podria de ser el futur de les arts escèniques però tenint molt present el passat recent i fent una picada d’ullet a la història del festival, recuperant la imatge del Faune de les nits d’estiu que fins al 2004 va ser a la cartelleria del festival.

Diversos espais de la ciutat

Adreça:
Pg Santa Madrona, 38
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Diversos espais de la ciutat
Quan
Des de 29/06/2022 al 12/08/2022

També et pot interessar...

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...fes-nos-la saber

Comparteix