Espectacle "Analphabet", a càrrec d'Alberto Cortés

Tornar

Cometem abusos contra nosaltres mateixos en construir una relació romàntica? Us en parla una criatura mitològica que està a cavall entre el romanticisme alemany i la idiosincràsia andalusa. 

Una parella en un paisatge ben bonic i romàntic, plora llàgrimes pel dolor que els causa el seu amor. Són l'objecte perfecte d'atenció d' Analphabet, un ésser mitològic o una llegenda queer que ha imaginat l'artista Alberto Cortés, un especialista a parlar, amb tota la poesia del món i una mica més, sobre dolor, amor i sexualitats. Aquí coneixereu una parella que discuteix en una platja asturiana i un esperit romàntic que se'ls apareix per cantar-los cançons, però també veureu un paisatge romàntic amb cossos sexualitzats (és una zona de cruising?) i escoltareu o cantareu un cant guaridor. L'interpreta Analphabet, un símbol de l'altre, d'allò que és diferent, de les eleccions dissidents. Entre altres coses, Cortés es pregunta fins a quin punt és una forma de sadomasoquisme romandre vinculats amb una parella més temps del que hi hauríem d'estar.Com totes les obres d'Alberto Cortés, aquesta proposta ens parla d'amor i sentiments d'una manera absolutament diferent. Ja ho vam veure al Grec 2023 Festival de Barcelona, en què l'artista va presentar One night at the Golden Bar. Cortés és un director i dramaturg nascut a Màlaga i llicenciat en Història de l'Art, que l'any 2008 va crear la companyia Bajotierra juntament amb l'artista Alessandra García, en una experiència que va marcar els inicis de la seva carrera. Ha estat implicat en iniciatives com el festival de l'escena alternativa de Màlaga El Quirófano o el cicle Escena Bruta. A partir de l'any 2013, comença una trajectòria individual. Ha creat muntatges com Viva la guerra, Historia de Mikoto, Yo antes era mejor, Hollywood, Masacre en Nebraska i El Ardor. A més de com a partió de la programació del Grec, a Catalunya l'hem vist en la programació del Sâlmon< Festival d'Arts Vives Contemporànies, al festival Terrassa Noves Tendències (TNT), al festival ZIP del TNC i al Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa.

Una producció de TNT Terrassa Noves Tendències, Centre de Cultura Contemporània Condeduque, FITEI-Festival Internacional de Teatre d'Expressió Ibèrica, Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa i Festival Iberoamericà de Teatre de Cadis.  Concepte, dramatúrgia, textos, direcció i interpretació: Alberto Cortés · Violí i converses: Luz Prado · Disseny d'il·luminació: Benito Jiménez · Tècnics d'il·luminació: Benito Jiménez / Cristina Bolívar · So: Oscar Villegas · Coordinació tècnica: Cristina Bolívar · Gravacions de piano: César Barco · Espai escènic: Víctor Colmenero · Vestuari: Gloria Trenado · Mirada externa: Mónica Valenciano · Fotografia: Alejandra Amere / Clementina Gades · Vídeo: Johann Pérez Viera · Producció: El Mandaíto Producciones SL

Horaris

Altres

Es venen les entrades a:
Web Festival GREC.
Oficina Ciutadana de la Cultura.
Se celebra a:
Sala Lliure de Gràcia.
Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona.

- Grec Festival de Barcelona

Teatre Lliure - Sala Lliure de Gràcia

Adreça:
C Montseny, 47
Districte:
Gràcia
Barri:
la Vila de Gràcia
Població:
Barcelona
On
Teatre Lliure - Sala Lliure de Gràcia
Quan
Des de 03/07/2025 al 05/07/2025

Telèfon

Centraleta:
932892770
Tel.:
932387625

També et pot interessar...