Biblioteca - Centre de Formació del Laberint

Tornar

La Biblioteca, anomenada també Biblioteca de Parcs i Jardins és un equipament que forma part del Centre de Formació del Laberint i és d’accés obert a tothom. La seva especialització és la jardineria i el paisatgisme . El seu fons també recull temes de botànica, disseny de jardins, flora i floricultura, arboricultura, parcs i jardins de Barcelona i el món, i altres matèries afins com l’ecologia, el medi ambient, la biodiversitat o l’horticultura.

El seu fons inicial té els seus orígens en el Servei Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona, creat l’any 1917, per a l’ús dels seus tècnics i empleats. La Biblioteca es traslladà en l’any 2002 al Centre de Formació del Laberint, a l’edifici del Palau Desvalls del Parc del Laberint d’Horta, que des del 1993 impartia cursos sobre jardineria, paisatgisme i horticultura.

Disposa d’una col·lecció de més de 4.300 volums i està subscrita a una trentena de revistes especialitzades . La Biblioteca recull la memòria de les activitats de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins al llarg dels seus anys. A més, destacar, la col·lecció especial sobre la vida i l’obra de Nicolau Maria Rubió i Tudurí , arquitecte, dissenyador de jardins i urbanista nomenat director de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Barcelona el 1917.

Té la  missió  principal de donar suport al desenvolupament dels projectes propis dels diferents departaments de la Gerència adjunta d’Ecologia i Serveis Urbans de l’Ajuntament de Barcelona i, sobretot, de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins; així com ser un centre de referència informatiu i divulgatiu per a la formació del personal investigador, docent, professional, alumnat i ciutadà interessats en aquesta temàtica.  

Ofereix un ampli ventall de serveis gratuïts com són: sala de consulta, préstec individual, circulació de revistes especialitzades (servei per als usuaris municipals), servei d’informació i referència sobre qualsevol aspecte relacionat amb la temàtica del centre i butlletí de novetats bibliogràfiques entre d’altres.

Els usuaris poden gaudir del fons documental de la biblioteca a través de l’eina de descoberta BCNexplor@ i poden consultar, mensualment, una selecció de les noves incorporacions a la col·lecció.

Titularitat:
Pública

Horaris

Biblioteca -

Adreça:
Parc del Laberint,
Districte:
Horta-Guinardó
Barri:
Horta
Població:
Barcelona
Biblioteca -
Adreça
Parc del Laberint,

Telèfon

Tel.:
677 459 236

Si vols fer una esmena sobre aquest equipament o entitat..fes-nos-la saber