XI Mostra d'Art Jove de l'Eixample 2024. Exposicions de projectes artístics

Volver

Exposició dels projectes artístics “Silenci”, “Rastres”, “Soroll” i “When I hear a teenager talking about true Love” creats per alumnat de batxillerat artístic de les escoles i instituts del Districte de l’Eixample i per l’alumnat involucrat en el projecte En Residència.

“Silenci” 

Escola d’Art La Industrial 

Una vegada més el Batxillerat artístic de l’Escola d'Art La Industrial presenta l'exposició anual, aquest any dedicada al silenci. El món és soroll i xerrameca. Però de vegades hi ha silencis més eloqüents que qualsevol discurs. El silenci és també condició necessària per escoltar els altres. Quina importància té el silenci per al pensament, per a l'educació, per escoltar dins nostre? 

“Rastre” 

Escola Pia Nostra Senyora 

Passat, present i futur. Una línia dibuixada per l'ésser humà que defineix la seva existència. Tot i que dins del nostre imaginari el temps és fluid i s'escapa de la mateixa manera que nosaltres no podem escapar-nos d’aquest; hi ha un element que perdura: El Rastre. El rastre és allò que queda del que ja ha marxat, o del que ja no és. És el record de qui ja no seu a taula amb nosaltres; és el xiclet que resisteix sota la taula a l’arrencament; de la mateixa manera que les columnes d'un temple mil·lenari que, tot i haver perdut les seves companyes, encara són dempeus. En aquesta exposició, explorem com el concepte de rastre s'entrellaça amb la història, la memòria i el futur. Mitjançant obres d'art, artefactes culturals i narratives personals, examinem com el rastre ens connecta amb el passat, informa el nostre present i influencia el camí cap al futur. A través d'aquest viatge, convidem els visitants a reflexionar sobre com els rastres que deixem darrere nostre defineixen la nostra pròpia existència i impacten el món que compartim. 

“Soroll” 

Institut Poeta Maragall 

El soroll arriba a les persones de diferent manera i no tots tenim la mateixa percepció respecte a aquest. El soroll pot ser positiu o negatiu segons la persona i el moment en el qual aquest els arriba. Els alumnes de l'institut Poeta Maragall presenten la seva percepció del soroll a través de com el perceben i com s'introdueix a les seves vides. 

“WHEN I HEAR A TEENAGER TALKING ABOUT TRUE LOVE 

–entrevistes a adolescents sobre l’amor, la sexualitat i la revolució–” 

Institut Escola Eixample, En Residència, Fundació Joan Brossa, Juana Dolores 

La peça reflexiona i investiga sobre la consciència de classe en l’adolescència però això no vol dir que doni els resultats que nosaltres volem, és a dir, que en tinguessin moltíssima, de fet, qui som nosaltres per jutjar-los quan gairebé ningú s’organitza i milita en una organització política? En el guió, en lo guionitzat, estarà present i latent la consciència de classe i com afecta aquesta en l’amor i la sexualitat en l’adolescència, és a dir, totes les temàtiques de la peça estaran en allò guionitzat, en allò ficcionat. Per altra banda, un conjunt d’entrevistes seguides sobre de què treballen els seus pares, on viuen, com viuen, si els seus pares segueixen junts, si estan separats, etc. Dona material biogràfic autèntic sobre les qüestions de classe, amoroses i sexuals

Horarios

Otros

Se celebra en:
Edifici de La Model.

Edifici de La Model

Dirección:
Carrer d'Entença, 155
Distrito:
Eixample
Barrio:
la Nova Esquerra de l'Eixample
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Edifici de La Model
Cuándo
De 16/05/2024 a 12/07/2024

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar