Trobada 'Ciutat Oberta. Biennal de pensament'

Volver

Traductor de google :


Entre el 13 i el 18 d'octubre se celebrarà una nova edició de Ciutat Oberta. Biennal de pensament, una trobada impulsada per l'Ajuntament de Barcelona mitjançant l'Institut de Cultura i dedicada a analitzar les transformacions d'aquest canvi d'època, posar en comú projectes d'innovació, analitzar la diversitat i, en definitiva, pensar sobre els grans reptes de la societat contemporània, amb especial interès en les aportacions que es poden fer en aquest debat des de l'àmbit urbà. No es pot negar que vivim un moment de canvi: en els últims anys s'ha produït una revolució digital imparable, l'economia s'ha globalitzat i la ciència no ha deixat de progressar. En paral·lel, ens enfrontem a un canvi climàtic de conseqüències desastroses, no sabem encara quin és el futur del treball i el món és cada cop més desigual, amb la desestabilització potencial de la cohesió social que això implica.

Per tot plegat, ens preguntem com serà el futur en aquestes circumstàncies i sota aquestes amenaces, que encara s'han fet més evidents amb aquesta crisi sanitària de la covid-19. Calen projectes de futur realistes i sostenibles com els que es plantejaran aquests dies, amb un llenguatge assequible i a l'abast de la població en general. Es experts i expertes en àmbits diversos que participen en la Biennal de pensament es preguntaran com fer front de manera col·lectiva a aquests reptes des de punts de vista, disciplines i camps del coneixement especialment diversos.

Condueix la Biennal un Consell Asessor del que forma part el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, però també l'arquitecte Josep Ferrando, el professor de Filosofia Moral i Política Daniel Gamper, el dissenyador i activista Adrià Garcia Mateu; l'arquitecta, investigadora, comunicadora, música i cantautora Núria Moliner; la periodista i investigadora Marta Peirano; i el professor de Filosofia César Rendueles.

Entre els convidats a participar com a ponents en les diverses activitats de la Biennal, artistes com l´escriptora Margaret Atwood, la intèrpret musical (i moltes coses més) Maria Arnal, la companyia teatral La Calòrica, el poeta Enric Casasses, la coreògrafa i ballarina Núria Guiu, l'escriptora Cristina Morales, l'artista Alicia Kopf, la poeta i rapsoda sud-africana Koleka Putuma, l'artista Jesús C. González Fernández (¥€$Si Perse) i l'escriptora Irene Solà, per esmentar-ne només alguns. També participen en les trobades noms del pensament que van des de la filòsofa Maria Garcés fins a Alícia García Ruiz, Javier Gomà, Ignacio Sánchez Cuenca, l'antropòloga Yayo Herrero, l'escriptor i filòsof Santiago Alba Rico o el catedràtic de filosofia política Daniel Innerarity.

Otros

Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona.

Diferents espais de la ciutat i formats en línia

Población:
Barcelona
Dónde
Diferents espais de la ciutat i formats en línia
Cuándo
Del 13/10/2020 al 18/10/2020.

Me gusta 133

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar

Comparte