Tertúlia 'De la Lluna a les llunes: un recorregut llunàtic'

Volver

La Lluna, l’únic satèl·lit que s’atreveix a orbitar el nostre planeta ho fa amb timidesa, sempre mostrant-nos la mateixa cara, deixant l’altra oculta per mantenir el misteri. S’ha dit d’ella que quan és plena és capaç de fer embogir els éssers humans, fins i tot corren rumors que els pot convertir en llops. Més enllà dels mites, sabem que influeix en els nostres hàbits, mana sobre els mars i determina el temps. El seu enigma ha estat fons d’inspiració artística. Qui no recorda la lluna filmada per Georges Méliès o les permonitòries aventures narrades per Jules Verne?

Les llunes, van ser estudiades i observades amb seguretat, per primer cop, pel gran astrònom Galileo Galilei. Coneixem la més gran del sistema solar, Ganímedes, però cada any se’ns comunica la descoberta de la més petita. Gairebé les més de 200 que coneixem duen un nom de la mitologia grecollatina, i Saturn és el planeta que més n’acumula. Alguns planetes no en tenen cap.

Ponent: Marc Campeny, cap de l’Àrea Científica del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Moderador: Jordi Serrallonga, arqueòleg, naturalista, explorador, escriptor i col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Adreçat a públic adult

Horarios

Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Centre Martorell d’Exposicions

Dirección:
Pg Picasso, 9*11
Distrito:
Ciutat Vella
Barrio:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Museu de Ciències Naturals de Barcelona - Centre Martorell d’Exposicions
Cuándo
20/02/2025

También puede interesarte...