Katharsis: observación, escucha, reconocimiento, juicio

Volver

Espectáculos. ¿Qué nos define? Esta pregunta centra la edición del Katharsis 2022 en el Lliure.

¿Qué nos define? Esta es la pregunta que centra la edición de Katharsis 2022, que va unida al origen de este programa especial en el que nos cuestionamos constantemente qué es teatro.

Preguntárnoslo es replantearnos qué somos como seres humanos y como ciudadanos. Los límites a nuestro alrededor nos definen y nos dan una forma política, humana, social, cultural y artística, aunque algunas definiciones no nos complazcan y nos fuercen a transformarnos desde los márgenes.

En estos límites encontraremos a artistas que, desde la historia, la memoria colectiva e incluso la fisonomía, cruzan líneas que nos hacen replantearnos qué somos, de dónde venimos y adónde vamos.

Traductor de google :

Horarios

Otros

Se celebra en:
Sala Fabià Puigserver.
Las localidades se venden en :
Oficina Ciutadana de la Cultura.

Què ens defineix? Aquesta és la pregunta que centra l’edició de Katharsis 2022, que va lligada a l’origen d’aquest programa especial en el qual ens qüestionem constantment què és teatre.Preguntar-nos-ho és replantejar-nos què som com a éssers humans i com a ciutadans. Els límits que ens envolten ens defineixen i ens donen una forma política, humana, social, cultural i artística, malgrat que algunes definicions no ens complaguin i ens forcin a transformar-nos des dels marges. En aquests límits trobarem artistes que, des de la història, la memòria col·lectiva i fins i tot la fisonomia, travessen línies que ens fan replantejar què som, d’on venim i on anem.La programació d'aquesta tercera edició començarà amb O Barco / The Boat (del 16 al 23 de gener), la instal·lació memorial de Grada Kilomba que reprodueix un vaixell de tràfic d’esclaus a la plaça Margarida Xirgu. Diumenge 16 es farà una única performance amb un cor local de ciutadans afrodescendents que, mitjançant una cerimònia de dol, cantaran amb la voluntat de recuperar la memòria dels esclaus que es van portar de l’Àfrica a Europa en els vaixells que Kilomba reprodueix. A continuació, se celebrarà una xerrada entre l’artista; la directora del MACBA, Elvira Dyangani Ose i Tania Adam, periodista i productora cultural.Del 19 al 30 de gener, Con versos, oferirà una lliçó d’història des del Fossat 2, a les entranyes del teatre, sobre la península ibèrica amb molta ironia i enginy, que serà també una manera de redescobrir l’origen d’alguns dels nostres cognoms en una espècie de conferència en petit comitè. Divendres 21 i dissabte 22 es podrà veure a la Sala Fabià Puigserver Silenzio!, un espectacle de Ramona Nagabczyńska amb un toc d'humor que vol trencar amb els protocols propis del món de l'òpera lírica i l'ideal de la veu femenina amb una proposta entre la dansa, el cant i la performance, reivindicant un ritual femení de l’antiga Grècia consistent en dir obscenitats a escena.Pren el relleu a la Sala Fabià Puigserver, The Hammartia Trilogy, la trilogia de Jaha Koo, en escena el 29 i el 30 de gener, que aborda des de la seva experiència com a creador sud-coreà instal·lat a Europa, quins són els xocs culturals i identitaris entre la cultura occidental i l’europea. Es tracta de tres performances protagonitzades pel mateix artista sobre el colonialisme cultural d'Occident.Tanca la programació de Katharsis 2022 el 30 de gener, Together, una performance clàssica de 6 hores de durada que funciona com una prova de resistència entre els artistes en escena Leja Jurišić i Marko Mandić, amb l'objectiu de saber què vol dir relacionar-se amb l’altre, fins on podem aguantar la convivència i com ens definim a través de les nostres relacions més íntimes. En directe, la dramaturga Semira Osmanagić farà de TJ, text jokey, escrivint el text de la funció en directe mentre dura la performance.


16 - 23/01 (diumenge 16, a les 13 h: 'Performance' gratuïta amb reserva prèvia)

O Barco/The Boat

de Grada Kilomba

Montjuïc / Plaça Margarida Xirgu


19 - 30/01 (de dimecres a dissabte a les 20 h i diumenges a les 18 h)

Con versos

cia. El arabesco

Montjuïc / Fossat 2


21 - 22/01, a les 18 h

Silenzio!

direcció Ramona Nagabczyńska

Montjuïc / Sala Fabià Puigserver


29 - 30/01, a les 17 h, 18:30 h i 21 h

The Hamartia Trilogy

Lolling & Rolling

Cuckoo

The History of Korean Western Theatre

creació i direcció Jaha Koo

Montjuïc / Sala Fabià Puigserver


30/01, a les 17 h

Together

de Leja Jurišić i Marko Mandićen col·laboració amb el director Bojan Jablanovec i l'escriptora Semira Osmanagić

Montjuïc / Espai Lliure

Teatre Lliure - Sala Fabià Puigserver

Dirección:
Pg Santa Madrona, 40*46
Distrito:
Sants-Montjuïc
Barrio:
el Poble-sec
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Teatre Lliure - Sala Fabià Puigserver
Cuándo
De 16/01/2022 a 30/01/2022

Teléfono

Venta de entradas:
93 228 97 48 de dilluns a divendres de 10 a 20 h. La venda per telèfon té cost adicional per gestió (3€/entrada
Tel.:
932892770
Fax:
934243453

Web

Web venda d'entrades:
https://www.teatrelliure.com

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar

Comparte