Micrarium

Volver

Experimentación. Una actividad que estimula el interés por lo que no se ve a través de la experimentación.

CosmoCaixa estrena un nuevo espacio permanente en el que te podrás sumergir en un mundo invisible al ojo humano. Micrarium es un espacio pionero en España y uno de los pocos en Europa que permite explorar el mundo microscópico a través de la experimentación.

El visitante es al mismo tiempo observador y protagonista; de hecho, además de preparaciones del mundo mineral, vegetal y animal, en el Micrarium los visitantes pueden observarse a sí mismos con los instrumentos de magnificación: pelos, piel o incluso la ropa son objetos que se pueden ver y comentar.

El objetivo es reforzar la idea de que el mundo microscópico no nos es ajeno, que forma parte de nuestra realidad, aunque no podamos verlo.

La actividad en Micrarium empieza en un espacio inmersivo con una pantalla semicircular y un sonido envolvente que nos transmite la sensación de encogernos hasta ver el mundo desde una perspectiva completamente nueva.

Después, la actividad de experimentación se traslada a los distintos espacios de Micrarium, donde se pueden observar muestras diminutas a través de microscopios, lupas u otros artefactos, y los visitantes podrán capturar sus propias fotografías digitales.

Traductor de google :

Horarios

Otros

Se celebra en:
CosmoCaixa Barcelona.

CosmoCaixa estrena un nou espai permanent en què et podràs submergir en un món invisible a l’ull humà. Endinsa’t en Micràrium!En aquest espai pioner podràs explorar el món microscòpic. Controla diversos instruments de magnificació, prepara les teves pròpies mostres i emporta’t les fotos!

Des que es va inventar, el microscopi va revolucionar totalment el món de la investigació científica. Però, a més, va influir en el món de l’educació i la divulgació científica, probablement com cap altre instrument científic ho ha fet mai, tret potser del telescopi. Malgrat això, la major part de la ciutadania no ha tingut l’oportunitat d’observar el món des de les lents d’un microscopi o altres sistemes de magnificació. Una gran part del món que ens envolta ens és invisible als ulls.

En aquest marc, per mitjà del nou Micràrium de CosmoCaixa es vol estimular l’interès pel que no es veu a través de l’experimentació dins d’un entorn museogràficament atractiu en què l’usuari també n’és el protagonista.

Plegats ens submergim en les entranyes de tota mena de materials, naturals i artificials, orgànics i inorgànics: sorra de la platja, minerals, micrometeorits, protozous, llevats, cianobacteris, larves, plomes, microplàstics i fins i tot obres d’art!L’espai permanent Micràrium és pioner a Espanya i un dels pocs a Europa que permet explorar el món microscòpic a través de l’experimentació. El visitant és alhora observador i protagonista; de fet, a més de preparacions del món mineral, vegetal i animal, al Micràrium els visitants es poden observar a ells mateixos amb els instruments de magnificació: pèls, pell o fins i tot la roba són objectes que es poden veure i comentar. L’objectiu és reforçar la idea que el món microscòpic no ens és aliè, que forma part de la nostra realitat, encara que no el puguem veure.

L’activitat a Micràrium comença en un espai immersiu on el visitant s’endinsa en un món microscòpic. Un espai immersiu amb una pantalla semicircular i un so envolupant ens transmet la sensació d’encongir-nos fins a veure el món des d’una perspectiva completament nova. Després, l’activitat d’experimentació es trasllada als quatre espais de Micràrium que reprodueixen les diverses àrees de contingut de la sala Univers: Kósmos, Evolució i Fronteres. En aquests espais es poden observar mostres diminutes a través de microscopis, lupes o altres artefactes, i els visitants podran capturar les seves pròpies fotografies digitals.

Es recomana arribar cinc minuts abans de l’inici de l’activitat. Un cop començada, no es podrà accedir a Micràrium.

CosmoCaixa Barcelona

Dirección:
Carrer d'Isaac Newton, 26
Distrito:
Sarrià-Sant Gervasi
Barrio:
Sant Gervasi - la Bonanova
Ciudad:
Barcelona
Dónde
CosmoCaixa Barcelona
Cuándo
De 22/12/2022 a 26/03/2023

Teléfono

Centraleta:
932126050
Fax:
932537473

Web

Web venda d'entrades:
https://cosmocaixa.org

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar