“Vallès: fabricar pasados, fabricar futuros”

Volver

Traductor de google :

Exposiciones. La Virreina Centro de la Imagen presenta este proyecto del director Claudio Zulian que recorre la memoria proletaria del Vallès.

La muestra parte de la fábrica como lugar simbólico, ideológico y social y recorre la memoria proletaria de Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Sabadell y Terrassa.

Zulian construye un relato audiovisual con siete episodios — “La fábrica”, “La niña obrera”, “El viaje”, “Polígonos”, “La torre”, “De noche construíamos casas” y “Utopías”— con el que nos invita a pensar cuáles serán las nuevas formas de movilización y de protesta que surgirán desde las periferias industriales.

El autor conducirá las visitas guiadas los martes 2 y 16 de julio, a las 18.00 horas.

Horarios

Otros

Se celebra a:
La Virreina Centre de la Imatge.


'Vallès: fabricar passats, fabricar futurs' és un projecte amb el qual Claudio Zulian recorre la memòria proletària de la comarca del Vallès, una zona històricament i políticament adscrita a l´anomenat «cinturó roig» de Barcelona.

Partint de la fàbrica com a lloc simbòlic, ideològic i social, l´artista explora, alhora, els espais productius i els àmbits vivencials, el patrimoni material i els imaginaris emigrants, la noció de comunitat configurada al voltant d´uns eixos o en un estat perpetu de definició.

Tanmateix, Vallès: fabricar passats, fabricar futurs també és una invitació a pensar quins horitzons es dibuixen cap als temps venidors, quins són els nous codis de mobilització i de veu pública que s´hauran d´erigir des de les perifèries industrials, quin paper tindrà la fàbrica al segle xxi, dins d´una economia transnacional dirigida per les elits del capitalisme financer, a partir del dràstic canvi de paradigma en l´estatut del treball i en el paper dels treballadors.

Fruit d´un complex procés de diàleg i cooperació entre quatre ajuntaments vallesans –Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Sabadell i Terrassa–, aquesta proposta, que va arrencar el 2017, va anar mostrant les seves etapes evolutives des de formats ben diversos.

Així, doncs, al Museu d´Art de Cerdanyola, sota el títol Utopies, es van presentar tres videoinstal·lacions precedides de la peça Work-in-progress; al Centre Cultural de Ripollet es va poder veure El viatge i els polígons, amb imatges fotogràfiques i una peça audiovisual; al Museu d´Art de Sabadell es va exhibir Imatges a l´ombra del temps: la fàbrica, i al Centre Cívic del barri de la Maurina i a la Sala Muncunill de Terrassa, el treball De nit construíem cases. A més d´aquesta sèrie de mostres, s´han dut a terme un conjunt de tallers, taules rodones, trobades i conferències específics per a cadascuna de les diferents localitats.

La instal·lació a La Virreina Centre de la Imatge adopta la forma d´un relat audiovisual amb set episodis –La fàbrica, La nena obrera, El viatge, Polígons, La torre, De nit construíem cases i Utopies– que configuren una mena de políptic on s´albira una certa història possible per a les noves imatges proletàries.

La Virreina Centre de la Imatge

Dirección:
C la Rambla, 99
Distrito:
Ciutat Vella
Barrio:
El Raval
Código postal:
08002
Población:
Barcelona
Dónde
La Virreina Centre de la Imatge
Cuándo
Del 08/06/2019 al 29/09/2019.

Teléfono

Información:
933161000
Centraleta:
933017775
Fax:
933161194

Me gusta 20

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar

Comparte