“Cuántica”

Volver

Traductor de google :

Exposiciones. La mecánica cuántica describe una realidad que queda oculta a nuestros sentidos.

“Cuántica” aporta las claves para entender los principios de la física fundamental a través del trabajo creativo conjunto de científicos, divulgadores y artistas. Este proyecto invita al público a explorar los nuevos paradigmas de la ciencia moderna, interesarse en ellos y valorarlos críticamente.

Aunque de entrada puede resultar una disciplina difícil de comprender, la mecánica cuántica explica muchos de los avances tecnológicos de los últimos años que afectan nuestro día a día y que serán determinantes en el futuro de la humanidad.

La mecánica cuántica describe la naturaleza con una precisión exquisita. Es una proeza intelectual de la humanidad. Todo el mundo que se adentra en su formulación detallada sufre el vértigo de poner en cuestión sus prejuicios.

¿Qué es saber? ¿Qué es medir? ¿Qué límites tiene el conocimiento? ¿Existe el azar intrínseco, genuino, incondicional?

El camino es y será fascinante.

Horarios


L'exposició 'Quàntica' ens aporta les claus per entendre els principis de la física fonamental i ho fa a través del treball creatiu conjunt de científics, divulgadors i artistes. El projecte convida el públic a explorar els nous paradigmes de la ciència moderna, encuriosir-s'hi i valorar-los críticament.

La mecànica quàntica descriu una realitat present al món sensible però que queda oculta als nostres sentits. Tot i que d'entrada pot resultar una disciplina difícil de comprendre, la mecànica quàntica explica molts dels avenços tecnològics dels darrers anys que afecten el nostre dia a dia i que seran determinants en el futur de la humanitat.

La mecànica quàntica descriu la naturalesa amb una precisió exquisida. És una proesa intel·lectual de la humanitat, d'un abast que seguim intentant comprendre en tota la seva profunditat. Tothom que s'endinsa en la seva formulació detallada sofreix el vertigen de posar en qüestió els seus prejudicis.

Què és saber? Què és mesurar? Quins límits té el coneixement? Existeix l'atzar intrínsec, genuí, incondicional? Les preguntes s'amunteguen sense parar. No és necessari cap aparell matemàtic per comprendre la revolució de la lògica quàntica. Les grans qüestions relatives a la informació, o a l'atzar, es toquen amb els dits. La ciència més dura frega aquí l'ànima humana. El repte intel·lectual requereix intuïció, creativitat extrema. Els camins dels científics i els artistes s'encreuen, perquè el rigor i la sensació d'abisme no són incompatibles, són la norma.

És probable que aquesta no sigui la teoria última per descriure el nostre univers. Tot al contrari. Els humans en van millorant la comprensió generació rere generació. Avui dia les nostres millors lleis, les més precises, les que no tenen error conegut, són les que formula la mecànica quàntica. És molt possible que en el futur un altre nivell de comprensió superi la mecànica quàntica. Els seus postulats podran ser rebatuts, alterats, substituïts. El camí és i serà fascinant.

'Quàntica' és un projecte comissariat per Mónica Bello i José Carlos Mariátegui i compta amb l'assessorament del físic José Ignacio Latorre.

L'exposició ha estat coproduïda per ScANNER (the Science and Art Network for New Exhibitions and Research), format per CERN (the European Organization for Nuclear Research, Geneva), FACT (Foundation for Art and Creative Technology, Liverpool), CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona), IMAL (interactive Media Arts Laboratory, Brussels) i Le Lieu Unique, Nantes. ScANNER es va iniciar a partir del Collide lnternational residency Award 2016-2018, un programa de col·laboració entre CERN i FACT.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Dirección:
C Montalegre, 5
Distrito:
Ciutat Vella
Barrio:
El Raval
Código postal:
08001
Población:
Barcelona
Dónde
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Cuándo
Del 10/04/2019 al 24/09/2019.

Teléfono

Teléfono:
933064100
Fax:
933064101

Web

Web:
www.cccb.org

Me gusta 66

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar

Los usuarios que han visto esto también han visto...

Comparte