“Miradas del verde”

Volver

Traductor de google :

Exposiciones. Exposición itinerante sobre el verde de la ciudad y las personas que lo han hecho crecer.

Barcelona cuenta con un gran número de parques y jardines repartidos por todos los distritos, unos espacios que hacen de la ciudad un lugar más amable. Ahora, el Instituto Municipal de Parques y Jardines estrena una exposición itinerante que repasa la historia del verde en la ciudad y de las personas que lo han hecho crecer.

“Miradas del verde” es el nombre de la exposición que el 1 de diciembre se estrena en el parque del Guinardó y que recorrerá hasta el mes de marzo diferentes parques de la ciudad. La muestra, organizada en torno a una caseta, explica cómo han evolucionado y crecido los parques y jardines de la ciudad desde diferentes perspectivas.

Por una parte, el origen y la historia de estos espacios desde el siglo XIX y hasta la actualidad, mostrando cuáles fueron los primeros parques de la ciudad y cómo estos han ido conquistando terreno en los barrios, aportando beneficios a la biodiversidad, la salud y la vida de los barceloneses. Por la otra, el papel clave y fundamental de las personas que han hecho crecer el verde en la ciudad, con el testigo de jardineros, ciudadanos y responsables de la gestión de estos espacios y de su diseño.

Horarios

Otros

Se celebra a:
Parc del Guinardó.
Se celebra a:
Parc Central de Nou Barris.
Se celebra a:
Parc de la Barceloneta.
Se celebra a:
Parc de Joan Miró.


Una exposició que explica l'evolució de la infraestructura verda urbana de Barcelona des de dues perspectives:

L'origen i l'evolució dels parcs i jardins de la ciutat des del segle XIX fins l´actualitat. Recollint els beneficis que suposen els espais verds, la seva estètica i història, amb l'objectiu de transmetre la seva importància com a font de biodiversitat, salut, bellesa i vida comunitària.

El paper de les persones que han fet créixer el verd a la ciutat. Les mans que l'han treballat, la ciutadania que l'ha reivindicat i que s'implica en la seva gestió, així com dels principals responsables de la gestió d´aquestes espais juntament amb la configuració de la trama urbana

Un conjunt d'aportacions en format panell i projeccions digitals per compartir amb la ciutadania la cronologia bàsica dels grans parcs de la ciutat, complementada amb càpsules d'entrevista als actors clau que han participat en la reivindicació i la gestió del verd públic.

El 2018-2019 celebrem el centenari del Parc del Guinardó, el primer parc que acollirà aquesta exposició i que és un exemple de la transformació urbana a través del verd i de la implicació ciutadana amb el seu creixement.

Alhora, aquest any l'Institut de Parcs i Jardins celebra els 80 anys de la seva creació com a ens públic i ho fa culminant l'Enfortim un procés de transformació i renovació de la institució i les persones que la conformen per adaptar-se a les noves formes de gestió del model de verd de Barcelona.

L'estrena de 'Mirades del verd' tindrà lloc aquest dissabte 1 de desembre, a partir de les 12h, al Parc del Guinardó, a la zona del Nen de la Rutlla. Serà un acte obert a tothom que comptarà amb una visita comentada a l'exposició i diversos tallers per als més menuts, que podran fer de jardiners i aprendre tots els secrets del verd i la biodiversitat de Barcelona. Participa-hi!

Parcs del Guinardó, Joan Miró, Barceloneta, Central de Nou Barris i Av Vallcarca amb c. Ballester

Dirección:
C Aragó, 2
Distrito:
Eixample
Barrio:
La Nova Esquerra de l'Eixample
Código postal:
08015
Población:
Barcelona
Dónde
Parcs del Guinardó, Joan Miró, Barceloneta, Central de Nou Barris i Av Vallcarca amb c. Ballester
Cuándo
Del 01/12/2018 al 12/03/2019.

Me gusta 25

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar

Comparte