“Jamais”

Volver

Exposiciones. Muestra inspirada por el famoso fonógrafo que Óscar Domínguez regaló a Picasso.

Esta exposición surge a partir del famoso objeto Jamais, del año 1938, del artista surrealista Óscar Domínguez. La obra es un fonógrafo enmudecido y pintado de blanco, cuyo plato está representado por un par de pechos que giran bajo una mano que hace de aguja, mientras que del amplificador salen unas piernas de mujer.

Después de haberse presentado en la Galerie Gradiva de André Breton en París, Jamais se mostró en la Exposition Internationale du Surréalisme, organizada por André Breton y Paul Éluard en la Galerie Beaux-Arts de París en 1938.

Después de la muestra, Jamais se consideró desaparecido hasta que el año pasado, con motivo de los preparativos de la exposición «Picasso. La mirada del fotógrafo», el hallazgo de unas fotografías inéditas de Nick de Morgoli procedentes de una colección privada volvió a dar pistas sobre él.

Se trata de una serie de imágenes en que se observa a Picasso con el objeto Jamais en su taller parisino de la Rue des Grands-Augustins. Gracias, pues, a este descubrimiento casual, se ha podido saber que Domínguez regaló esta pieza a Picasso con motivo de la amistad que los unía.

La exposición exhibe, además de las fotografías de Morgoli, una serie de imágenes de la Exposition Internationale du Surréalisme, así como el objeto Jamais, que se ha restaurado, después de casi un siglo sin haber estado expuesto.

Traductor de google :

Horarios

Otros

Se celebra a:
Museu Picasso.


L´exposició sorgeix a partir del famós objecte Jamais, de l´any 1938, de l´artista surrealista Óscar Domínguez. L´obra consisteix en un fonògraf emmudit i pintat de blanc el plat del qual està representat per un abdomen que gira sota una mà que fa d´agulla, mentre que de l´amplificador en surten unes cames de dona.

Després d´haver estat presentat a la Galerie Gradiva d´André Breton a París, Jamais es va mostrar a l´Exposition Internationale du Surréalisme, organitzada per André Breton i Paul Eluard a la Galerie Beaux-Arts de París el 1938. L´exposició, la més important que havien organitzat mai els surrealistes, va tenir un gran impacte i es va convertir en un esdeveniment de marcat caràcter simbòlic en vigílies de la Segona Guerra Mundial. S´hi van presentar peces clau del surrealisme, com el passeig dels maniquins de Domínguez, el taxi plujós de Dalí o el sostre fet a base de sacs de carbó de Duchamp, entre altres. Picasso també hi va participar amb algunes pintures.

Jamais, però, es va considerar desaparegut fins que l´any passat, amb motiu dels preparatius de l´exposició Picasso. La mirada del fotògraf, la troballa d´unes fotografies inèdites de Nick de Morgoli procedents d´una col·lecció privada en va tornar a donar pistes. Es tracta d´una sèrie d´imatges en què s´observa Picasso amb l´objecte Jamais al seu taller parisenc de la Rue des Grands-Augustins. Gràcies, doncs, a aquesta descoberta casual, s´ha pogut saber que Domínguez va regalar aquesta peça a Picasso amb motiu de l´amistat que els unia.

L´exposició que presentem mostrarà, a més de les fotografies de Morgoli, una sèrie d´imatges de l´Exposition Internationale du Surréalisme, així com l´objecte Jamais, que ha estat restaurat per a l´ocasió per la nostra restauradora Reyes Jiménez en cap després de gairebé un segle sense haver estat exposat.

Museu Picasso

Dirección:
C Montcada, 15*23
Distrito:
Ciutat Vella
Barrio:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Código postal:
08003
Población:
Barcelona
Dónde
Museu Picasso
Cuándo
Del 15/07/2020 al 08/11/2020.

Teléfono

Centraleta:
932563000
Reservas:
932563022 grup de dl-dv:10-13 h.
Fax:
933150102

Me gusta 96

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar

Comparte