“Espejos, dentro y fuera de la realidad”

Volver

Exposiciones. Una propuesta inspirada en ‘A través del espejo’, de Lewis Carroll.

La segunda parte de las aventuras de Alicia, de Lewis Carroll, ha inspirado “Espejos, dentro y fuera de la realidad”, una sorprendente muestra que combina luz, física, efectos ópticos y matemáticas.

La exposición invita al visitante a atravesar, literalmente, un espejo. A partir de este momento se inicia el recorrido expositivo, que nos permitirá conocer estos objetos desde su vertiente más accesible: los espejos planos, curvados, calidoscópicos… para descubrir aspectos matemáticos y empezar a preguntarnos sobre aquello que reflejan.

Después, a través de un calidoscopio construido a escala humana, pasamos a la otra cara del espejo, donde la luz se convierte en protagonista. Su interacción con los espejos nos permitirá ir a la Luna navegando con un sextante o ver la luz del big bang.

La exposición acaba con una sorpresa que nos hará “volar” y nos invita a descubrir las demás sorpresas que se encuentran en otras zonas del museo.

En paralelo a la muestra se organizan actividades como talleres o visitas dinamizadas.

Traductor de google :

Horarios

Otros

Se celebra a:
CosmoCaixa Barcelona.


Després de visitar la terra de meravelles, la cèlebre Alícia de Lewis Carroll protagonitzà una altra onírica aventura a un món fantàstic al que accedeix al travessar un mirall. La seqüela d'aquest clàssic de la literatura ha inspirat l'exposició Miralls, dins i fora de la realitat, una sorprenent mostra que combina llum, física, efectes òptics i matemàtiques i que es pot visitar al CosmoCaixa del 12 d'abril al 30 de gener del 2020.

A través dels nostres sentits, rebem estímuls de l'exterior que ens permeten entendre el món i sobreviure. Però els sentits tenen les seves limitacions. Per exemple, els humans només percebem la radiació electromagnètica d'un rang estret de longituds d'ona (el que s'anomena l'espectre visible), mentre que els nostres ulls no són capaços de detectar la llum infraroja, la ultraviolada o els rajos X. Tampoc podem observar les coses molt petites ni aquelles molt i molt llunyanes del firmament. No obstant, gràcies a la tecnologia hem après a captar molta de la informació que escapa als nostres sentits i ampliar el coneixement de l'univers, de l'entorn, de nosaltres mateixos... és a dir, de la realitat.

Miralls permet explorar de manera interactiva la realitat i ho fa des d'una base científica. Les persones visitants s'endinsen a la mostra travessant un mirall que obre el camí a un món de reflexos, llums i formes que plantegen qüestions matemàtiques, físiques i de la recerca en general. La interacció i la manipulació amb les peces de l'exposició conviden a reflexionar sobre la percepció del món que ens envolta i a deduir aspectes de les lleis físiques i de principis matemàtics. La mostra, que compta amb l'assessorament científic del Museu de Matemàtiques de Catalunya i l'Institut de Ciències Fotòniques, no us deixarà indiferents. No us la perdeu i estigueu a l'aguait de les activitats paral·leles que ha programat el CosmoCaixa.

CosmoCaixa Barcelona

Dirección:
C Isaac Newton, 26
Distrito:
Sarrià-Sant Gervasi
Barrio:
Sant Gervasi - la Bonanova
Código postal:
08022
Población:
Barcelona
Dónde
CosmoCaixa Barcelona
Cuándo
Del 12/04/2019 al 31/01/2020.

Teléfono

Centraleta:
932126050
Fax:
932537473

Me gusta 116

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar

Comparte