“Bocaccio, templo de la Gauche Divine”

Volver

El Palau Robert estarà tancat fins a nova comunicació a partir del divendres 13 de març, a les 14 hores

Exposiciones. El impacto de la mítica sala de fiestas en la Barcelona y la Cataluña de los sesenta y setenta.

Bocaccio, la mítica sala de fiestas de la calle de Muntaner, 505, creada en febrero de 1967 por Oriol Regàs y que cerró en julio de 1985, fue el lugar preferente de encuentro de la llamada Gauche Divine.

No era solo una discoteca donde pasárselo bien, no era ningún templo de la frivolidad, el pijerío y la burguesía, sino que era el punto de reunión de una generación de profesionales liberales e intelectuales de izquierda que sobresalían en sus respectivos campos: fotografía, música, arquitectura, diseño, moda, cine, edición, literatura, etc.

Se encontraban, conversaban, conectaban, se fecundaban entre ellos. Se lo pasaban bien, pero también fomentaban una creatividad que estaba cambiando la forma de ser y de crear del país.

La exposición propone un recorrido por fotos, objetos y todo tipo de documentos que testimonian la huella estética y conceptual de un lugar que fue pionero en la creación de una imagen de marca a través del merchandising que consolidó la Bocaccio como mucho más que una discoteca.

Traductor de google :

Horarios


El Palau Robert reviu la història de la sala de festes i club social Bocaccio, focus d´antifranquisme i de la Gauche Divine durant la dècada dels 60 a Barcelona en una època de canvis, mutacions i obertura.

"Bocaccio, temple de la gauche divine", comissariada pel periodista Toni Vall, explica l´impacte i la transcendència de Bocaccio en la vida política, cultural i social a Barcelona i Catalunya. El grup d´intel·lectuals d´esquerra (arquitectes, escriptors, fotògrafs, models...) que es trobava a la sala va assumir un paper rellevant dins la vida cultural i social de la ciutat i del país amb la generació de quantitat de noves propostes creatives.

Bocaccio, la mítica sala del carrer Muntaner, 505, creada el febrer de 1967 per Oriol Regàs i que va tancar el juliol del 1985, va ser l'indret preferent de trobada de l'anomenada Gauche Divine. No era només una discoteca on passar-s'ho bé, no era cap temple de la frivolitat, el pijerío i la burgesia, sinó que era punt de reunió d'una generació de professionals liberals que excel·lien en els seus respectius camps: fotografia, música, arquitectura, disseny, moda, cinema, edició, literatura etc. S'hi trobaven, conversaven, connectaven, es fecundaven entre ells. S'ho passaven bé però també fomentaven una creativitat que estava canviant la forma de ser i de crear del país..

L´exposició proposa un recorregut per fotos, objectes i tota mena de documents que testimonien l'empremta estètica i conceptual d'un lloc que va ser pioner en la creació d'una imatge de marca a través del marxandatge que va consolidar Bocaccio com molt més que una discoteca. Bocaccio va obrir la botiga BRM del carrer Enric Granados per vendre-hi els seus productes, alhora que organitzava viatges, obria sucursals, creava segells de llibres, cinema, disseny i música...

El relat expositiu es presenta en els àmbits A Muntaner 505, El temple de la gauche divine, La marca s´expandeix, Bocaccio i el territori, i Marxandatge, esdeveniments i espectacles.

Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

Dirección:
Pg Gràcia, 107
Distrito:
Eixample
Barrio:
La Dreta de Eixample
Código postal:
08008
Población:
Barcelona
Dónde
Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya
Cuándo
Del 16/01/2020 al 12/04/2020.

Teléfono

#:
932388091
Fax:
932334010

Me gusta 70

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar

Comparte