“Arte primero. Artistas de la prehistoria”

Volver

Reobertura, divendres 12 de juny.

Exposiciones. Un viaje al descubrimiento del pensamiento creativo por parte de las sociedades prehistóricas.

“Arte primero. Artistas de la prehistoria” aborda los orígenes del arte en la prehistoria y dedica una especial atención a las manifestaciones del llamado arte rupestre levantino conservadas en los territorios de la fachada mediterránea de la península Ibérica y en Cataluña.

La muestra presenta más de un centenar de objetos únicos de la prehistoria europea, acompañados de recursos audiovisuales y de realidad virtual para contextualizarlos y comprenderlos mejor.

La exposición quiere contribuir también al conocimiento y la dinamización de la Ruta del Arte Rupestre, que integra los principales yacimientos y centros de difusión del arte rupestre en Cataluña.

Traductor de google :

Horarios


Un viatge de més de 50.000 anys a la descoberta del pensament creatiu per part de les societats prehistòriques.

L'exposició "Art Primer. Artistes de la prehistòria" abordarà el tema dels orígens de l'art a la prehistòria, tot dedicant una especial atenció a les manifestacions de l'anomenat "art rupestre llevantí", conservades als territoris de la façana mediterrània de la península Ibèrica, i, en especial, a Catalunya.

La mostra presentarà més d'un centenar d'objectes únics de la prehistòria europea, procedents dels mateixos fons del Museu d'Arqueologia de Catalunya i d'altres museus i institucions catalanes, franceses i de l'estat espanyol, acompanyats de nombrosos recursos audiovisuals i de realitat virtual per a la seva millor contextualització i comprensió.

Amb una museografia immersiva i d'estètica innovadora, l'exposició, que ocuparà més de 800 metres quadrats de les sales d'exposició del museu, s'estructurarà al voltant de tres grans eixos expositius:

1. LA COVA: evocació i presentació del tema de les primeres manifestacions simbòliques i artístiques arreu del món, i, alhora, de les cultures i formes de vida característiques
del Paleolític europeu, tot fent un especial èmfasi en la presentació de les manifestacions artístiques parietals i mobles de l'àrea franco-cantàbrica.

2. LA BALMA: evocació i presentació dels estils, temàtiques i principals jaciments de l'anomenat "Art Rupestre Llevantí", objecte principal de la mostra, i, alhora, dels contexts paleoambientals, humans i culturals coetanis, fonamentalment durant el període Neolític.

3. EL MUSEU evocació i presentació de la història de la descoberta i valoració científica i patrimonial de l'art llevantí, a Catalunya i a la resta de la península Ibèrica, i, especialment, de les problemàtiques contemporànies lligades a la seva datació, conservació i museïtzació sostenible.

La mostra vol també contribuir al coneixement i la dinamització de la "Ruta de l'Art rupestre" que, amb el suport del MAC, integra els principals jaciments i centres de difusió de l'art rupestre a Catalunya.

Museu d'Arqueologia de Catalunya

Dirección:
Pg Santa Madrona, 39*41
Distrito:
Sants-Montjuïc
Barrio:
El Poble-sec
Código postal:
08038
Población:
Barcelona
Dónde
Museu d'Arqueologia de Catalunya
Cuándo
Del 06/02/2020 al 22/11/2020.

Teléfono

Tel.:
934232149
Fax:
934245630

Web

Web:
www.mac.cat

Me gusta 70

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar

Comparte