L'Aventura de Conèixer - La Claqueta: 'Projecte Escriure de cinema: Paisatges després de l'apocalipsi'

Volver

Traductor de google :

ESCRIURE DE CINEMA és un taller de crítica cinematogràfica. L´activitat posarà a l´abast dels participants pautes i claus per a la contextualització e interpretació de les obres, coneixement del llenguatge audiovisual, i creació escrita.

El tema triat per a aquesta primera edició del taller d´ESCRITURA DE CINEMA és «Utopia vs. Distopia. La mirada cinematogràfica sobre el futur»

El cinema ha tractat la utopia i la distopia de manera continuada, si bé després de la Segona Guerra Mundial, la mirada pessimista, distòpica, s´ha imposat amb assumptes com l´Holocaust nuclear, la superpoblació, la sobreexplotació dels recursos naturals o la bretxa entre rics i pobres.

A la biblioteca Xavier Benguerel el taller es centrarà en «Paisatges després de l´apocalipsi». Les pel·lícules al voltant de les quals es treballarà aquest tema són les següents:

1997: Rescate en Nueva York (John Carpenter, 1981)

Doce monos (Terry Gilliam, 1995)

El tiempo del Lobo (Michael Haneke, 2003)

El incidente (M. Night Shyamalan, 2008)

La carretera (John Hillcoat, 2008)

WALL-E (Andrew Stanton, 2008)

Snowpiercer (Bong Joon-ho, 2013)

Mad Max. Furia en la carretera (George Miller, 2015)

A càrrec de: Antonio José Navarro (Barcelona, 1966). Crític i historiador cinematogràfic. Membre de l´AEHC (Associació Espanyola d´Historiadors de Cinema). Ha estat col·laborador habitual de les revistes especialitzades Dirigido por, Imágenes de actualidad, Time Out Barcelona, Nosferatu, Nocturno Cinema (Itàlia), Inland. Quaderni di Cinema (Itàlia), així com al suplement cultural d´El Periódico de Catalunya, Cine BCN i La Guía del Ocio (Barcelona).

És professor convidat del Màster Universitari en Gestió i Comunicació Cultural de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la Blanquerna-Universitat Ramon Llull (des de 2013), i al Màster Universitari en Ficció en Cine i Televisió de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la Blanquerna-Universitat Ramon Llull (des de 2018). És docent de l´escola de cinema La casa del cine des de 2009.

Va ser membre de comitè de selecció i programació del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya-Sitges (període 2001-2002 i 2007-2011) i responsable del Departament de Publicacions, en què va coordinar una dotzena de llibres col·lectius on també va participar-hi com autor.

És autor dels llibres Alien/Los inconquistables, nº 12 de la Col·lecció Programa Doble (Ed. Dirigido por S.L., 1995), El imperio del miedo (Ed. Valdemar, 2016), Choque de titanes. 50 películas fundamentales sobre la Guerra Fría (Editorial UOC, 2017) i Hollywood y la Guerra contra el Terror (Ediciones Cátedra, setembre 2021 –la publicació s´ha endarrerit com a conseqüència de la covid- 19). També és coautor del llibre/assaig Frankenstein. El mito de la vida artificial (Nuer Ediciones, 2000) i de l´assaig-biografia Bette Davis. Retrato de una loba (Babel Books, 2009).

Taller organitzat per Gerència de Serveis de Biblioteques (Diputació de Barcelona) i La Casa del Cine amb la col·laboració de Biblioteques de Barcelona

Horarios

Otros

Se celebra a:
Biblioteca Xavier Benguerel.

Biblioteca Xavier Benguerel

Dirección:
Av Bogatell, 17
Distrito:
Sant Martí
Barrio:
La Vila Olímpica del Poblenou
Código postal:
08005
Población:
Barcelona
Dónde
Biblioteca Xavier Benguerel
Cuándo
Del 05/11/2020 al 26/11/2020.

Teléfono

Tel.:
932251864
Fax:
932210737

Me gusta 9

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar

Comparte