Intervenció mural 'Humanitats en femení: grans dones de la cultura universal'

Volver

Traductor de google :

La mostra de la Facultat d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra reivindica el paper femení en els quatre eixos del coneixement: l’art, el pensament, la literatura i la història


Fins al 30 de setembre, la intervenció mural Humanitats en femení: grans dones de la cultura universal llueix al passadís de l’estació Ciutadella / Vila Olímpica (L4) per fer visible la contribució de les dones a la cultura i al coneixement.


Aquesta acció és una iniciativa de la Facultat d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), en el marc del Programa de Cultura UPF, i compta amb la col·laboració de la Fundació de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

 

La Universitat Pompeu Fabra busca aproximar la cultura en femení a la ciutadania i enriquir l’experiència del viatge en transport públic. En aquest sentit, amb aquesta mostra bilingüe ofereix als usuaris del metro un recull de diferents cites pronunciades per 22 dones cèlebres personatges històrics de la cultura universal. El breu itinerari proposat representa els quatre eixos del coneixement humanístic –art, pensament, literatura i història– que componen els estudis d’humanitats, mitjançant la paraula viva que ha il·luminat algunes de les grans figures femenines.


Hi ha representades grans figures com Mercè Rodoreda, Artemisa Gentileschi, Madame de Staël, Virginia Woolf, Marina Tsvetàieva, María Zambrano, Agnes Varda, Angela Davis, Indira Gandhi o Frida Kahlo, entre moltes altres. Dins l’acolorit mural, cada una de les 22 dones protagonistes hi té una imatge de gran format i una cita memorable que l’ha fet famosa. Les cites s’han reproduït en l’idioma nadiu del personatge històric i s’han traduït en català i castellà.


Horarios

Estació de Ciutadella - Vila Olímpica

Dirección:
Carrer de Ramon Trias Fargas, 17X
Distrito:
Sant Martí
Barrio:
la Vila Olímpica del Poblenou
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Estació de Ciutadella - Vila Olímpica
Cuándo
De 09/07/2021 a 30/09/2021

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar

Comparte