Hort Urbà Masia Can Mestres

Volver

Situat en una finca de Montjuïc, al barri de la Marina, l’hort de Can Mestres va ser el primer de la Xarxa d’Horts Urbans, impulsada per l’Institut Municipal de Parcs i Jardins l’any 1997. Té una superfície de més de 10.000 metres quadrats, dels quals 6.200 són cultivables, amb 52 parcel·les. En el mateix recinte hi ha una granja de 300 metres quadrats amb diferents animals: ovelles, cabres, ànecs, conills, oques i gallines. El manteniment i la cura de la granja són a càrrec d’una entitat especialitzada, amb l’ajut voluntari dels jubilats i jubilades.

També disposa de zones de plantes aromàtiques als marges de les parcel·les, compostadors individuals i diverses estructures per potenciar la fauna. També hi ha un armari individual per a cada persona usuària o entitat, així com un magatzem d’ús comú i un lavabo adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Hi ha un cobert amb una taula gran i grades on es porten a terme activitats i tallers d’educació ambiental.

La Xarxa d’Horts Urbans de Barcelona és un programa de participació destinat a les persones més grans de 65 anys veïnes del districte i procedents d’entitats de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i del tercer sector social. S’hi accedeix per concurrència pública. L’objectiu és fomentar la participació de persones i entitats en activitats de millora ambiental a partir de l’agricultura ecològica i l’agroecologia. També s’hi fan activitats d’educació ambiental i visites, sobretot de grups escolars.

Més informació i recursos: https://ajuntament.barcelona.cat/ecologiaurbana/ca/sembra-natura

Titularidad:
Pública

Horarios

Dirección:
Camí Can Clos, 1*9
Distrito:
Sants-Montjuïc
Barrio:
la Marina de Port
Ciudad:
Barcelona
Dirección
Camí Can Clos, 1*9

Teléfono

Información:
010