Exposicions del CEDOC. 'Falla i Catalunya. Diàlegs musicals'

Volver

Traductor de google :

Al Foyer del Palau


Manuel de Falla y Matheu (Cadis, 1876-Alta Gracia, Argentina, 1946), un dels compositors més rellevants de la història musical espanyola i europea, va mantenir una important relació amb Catalunya. Cal destacar l´ensenyament que va rebre de Felip Pedrell a l´inici del segle XX, formació que va completar amb els consells d´Isaac Albéniz, i especialment de Debussy i Dukas.

La comprensió que va trobar aquí l´estiu del 1915, en arribar-hi per primer cop, on ja s´havia estrenat El amor brujo, va ser un gran estímul. Gràcies a Rusiñol treballà des de la pau del Cau Ferrat, a Sitges, amb la intenció d´acabar Noches en los jardines de España i pensar en nous projectes, com el que s´esdevingué amb els Martínez Sierra, i després amb Diaghilev i Picasso amb El sombrero de tres picos, la seva culminació internacional el 1920. S´instal·là llavors a Granada, lloc mític per als modernistes, i aprofundí els llaços amb Barcelona. Entre els seus amics trobem Marshall, Millet, Casals, Lamote de Grignon, Clausells, Moragas, Pahissa, Badia, Toldrà o Llobet, a qui dedicà l´Homenatge a Debussy. Joan Gisbert fou el seu "cònsol a Barcelona", i un gran suport. Barcelona se´l va fer seu i Psyché i el Concerto per a clavecí s´estrenaren al Palau el 1925 i el 1926, respectivament.

En agraïment a Catalunya va decidir compondre sobre L´Atlàntida de Jacint Verdaguer, obra que va ocupar-lo les dues últimes dècades de la vida i que pensava estrenar amb l´Orfeó Català i decorats de Josep M. Sert. Finalment, les dures circumstàncies de la Guerra Civil i l´avenç dels feixismes el portaren a l´exili a l´Argentina, on –curiosament– també el protegiren membres de la colònia catalana.

Horarios

Otros

Se celebra a:
Palau de la Música Catalana.

Palau de la Música Catalana

Dirección:
C Palau de la Música, 2
Distrito:
Ciutat Vella
Barrio:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Código postal:
08003
Población:
Barcelona
Dónde
Palau de la Música Catalana
Cuándo
Del 22/01/2020 al 31/03/2020.

Teléfono

#:
932957200
Fax:
932957210

Me gusta 28

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar

Comparte