Exposició "Wu Tsang"

Volver

El MACBA estrena la instal·lació fílmica de Wu Tsang, una meditació sobre la multiplicitat de significats que encarna la protagonista de l’òpera de Georges Bizet. Carmen és un símbol de llibertat i alhora un conducte per a la misogínia, una icona del sacrifici, una força impura, generadora, que constitueix una amenaça per a l’europeïtat. Filmada a Sevilla, la pel·lícula explora les adaptacions i construccions populars del mite de Carmen, que barreja la ficció amb un paisatge històricament disputat. L’obra se serveix del moviment i del so per entreteixir les diferents escenes i personatges.

Wu Tsang (Worcester, Massachusetts, 1982) és directora de cinema i artista de performance. A les seves obres explora històries ocultes, narratives marginalitzades i la mateixa acció performativa, combinant tècniques narratives i documentals amb incursions fantàstiques en l’imaginari. Tsang reimagina representacions racialitzades i amb enfocament de gènere més enllà del marc visible per incloure-hi les múltiples perspectives canviants amb què experimentem l’esfera social.

L´exposició estarà acompanyada per una sèrie d´actuacions en col·laboració amb el Festival Grec.

Les performances i instal·lacions de Tsang s’han presentat internacionalment en museus, biennals i festivals cinematogràfics. El 2018 va rebre la prestigiosa beca MacArthur.

Horarios

Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Dirección:
Plaça dels Àngels, 1
Distrito:
Ciutat Vella
Barrio:
el Raval
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Museu d'Art Contemporani de Barcelona
Cuándo
De 20/07/2024 a 03/11/2024

Teléfono

Tel.:
934813368
Tel.:
934120810
Tel.:
934121270
Tel.:
934121413
Fax:
934124602

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar