“Victor Papanek: La política del diseño”

Volver

Exposiciones. Primera gran retrospectiva sobre el diseñador norteamericano, precursor de la sostenibilidad en el diseño.

El diseñador, autor y activista Víctor Papanek (1923-1998) fue uno de los pioneros del diseño contemporáneo y uno de los precursores más influyentes del activismo social y la sostenibilidad en el diseño.

Papanek es autor del libro Diseño para el mundo real (1971), todavía hoy día el más leído sobre diseño. En este trabajo hace un llamamiento para la inclusión, la justicia social y la sostenibilidad, temas que hoy siguen siendo de gran relevancia para el diseño.

Esta exposición es la primera gran retrospectiva centrada en el diseñador. Presenta piezas originales procedentes del archivo de la Fundación Victor Papanek, además de objetos de algunos de sus contemporáneos como Buckminster Fuller y el grupo radical Global Tools.

La muestra se estructura por temas a partir de la obra de Papanek y de sus contemporáneos: la política sobre datos y sobre los medios, las estructuras sociales digitales, la biotecnología, la metodología del diseño o del pensamiento del diseñador, la sostenibilidad y la inclusión social. Todo con una reflexión de fondo: la importancia del diseño como herramienta política.

Traductor de google :

Horarios

Otros

Se celebra a:
Museu del Disseny de Barcelona.


L´exposició Victor Papanek: la política del disseny és la primera gran retrospectiva centrada en el dissenyador, autor i activista Victor J. Papanek (1923-1998).

Quin ha de ser avui el rol del disseny i del dissenyador per ser veritablement útils a la societat? Aquest és un debat molt present arreu en les darreres dècades i una reflexió que ja va abordar Víctor Papanek, un dels pioners del disseny contemporani i un dels precursors més influents de l´activisme social i la sostenibilitat en el disseny. Les idees i preguntes que Papanek ja abordava durant els anys seixanta continuen sent de gran rellevància per al disseny i constitueixen l´essència del disseny crític, social, inclusiu i interdisciplinari.

Papanek és autor del llibre Disseny per al món real (1971), encara avui dia el més llegit sobre disseny. En aquest treball fa una crida per a la inclusió, la justícia social i la sostenibilitat, temes que avui continuen sent de gran rellevància per al disseny.

La vida i l´obra de Papanek es presenten en aquesta exposició a través d´una àmplia sèrie de peces originals i evocadores procedents de l´arxiu de la Fundació Victor Papanek, a més d´objectes d´alguns dels seus contemporanis com Buckminster Fuller i el grup radical Global Tools, entre d´altres. Les idees de Papanek traslladades al segle XXI i el seu impacte durador les trobarem també als projectes de diversos dissenyadors i artistes internacionals relacionats amb el camp del disseny crític, social i activista.

La mostra s´estructura per temes a partir de l´obra de Papanek i els seus contemporanis, com la política sobre dades i sobre els mitjans, les estructures socials digitals, la biotecnologia, la metodologia del disseny o design thinking, la sostenibilitat i la inclusió social amb una reflexió de fons: la importància del disseny com a eina política.

Aquesta exposició és una col·laboració entre el Museu del Disseny de Barcelona i el Vitra Design Museum, juntament amb la Fundació Victor J. Papanek, Universitat d´Arts Aplicades de Viena.

Museu del Disseny de Barcelona

Dirección:
Pl Glòries Catalanes, 37*38
Distrito:
Sant Martí
Barrio:
El Parc i la Llacuna del Poblenou
Código postal:
08038
Población:
Barcelona
Dónde
Museu del Disseny de Barcelona
Cuándo
Del 31/10/2019 al 02/02/2020.

Teléfono

Centraleta:
932566800
Reservas:
932566801

Me gusta 39

También puede interesarte...

Si quieres hacer alguna rectificación sobre esta actividad…háznosla llegar

Comparte